Henk Deleu

Koppel dat pleegkinderen zou mishandeld hebben, moet test afleggen met leugendetector

De rechter heeft bijkomend onderzoek bevolen in de zaak van het koppel uit Zillebeke dat terechtstaat omdat het jarenlang pleegkinderen zou hebben geterroriseerd. De pleegouders moeten een test met een leugendetector ondergaan. 

Op de rechtbank van Ieper staat een koppel uit Zillebeke terecht voor het mishandelen van enkele pleegkinderen. De slachtoffers, een broer en een zus, spreken onder andere van dagenlange vernederingen, slagen, beschimmelde boterhammen moeten eten. De mishandelingen zouden jaren geduurd hebben. “Foltering”, noemt de advocaat van de slachtoffers de praktijken van de ouders. “Hun kindertijd werd kapot gemaakt. Vandaag hebben die twee mensen, die ondertussen volwassen zijn, nog altijd problemen door de feiten.”

Volgens de verdediging hadden de kinderen hechtingsstoornissen omdat ze in hun eerste jaren geen ouderlijke liefde hebben gekregen. “Dat is nefast voor de ontwikkeling van hun geweten en dan liegen ze ook”, zegt de raadsman van het koppel. “Het gaat hier dan ook om valse beschuldigingen.”

De rechter beveelt nu bijkomend onderzoek in de zaak. Er moeten een aantal mensen uit de omgeving van de slachtoffers en de beklaagden ondervraagd worden. Ook de scholen waar de broer en zus les hebben gevolgd, worden bevraagd. Ten slotte moeten beide pleegouders een test met de leugendetector ondergaan. De zaak wordt op 14 november verder behandeld.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer