Marco Mariotti

Krijgt Poperinge een Action?

Sinds enkele weken wordt er druk gespeculeerd over de komst van een Action in Poperinge. Bij non-food-discountwinkelketen Action loopt er alvast een project.

De van oorsprong Nederlandse non-food-discountwinkelketen wil een vestiging openen in Poperinge. “Het schepencollege heeft vorige week aan Pacoliba een vergunning verleend voor kleinhandelsactiviteiten voor het pand in de Europalaan 22. Momenteel zit daar Berca Shoes. Pacoliba vroeg deze vergunning aan in naam van Action”, zegt deskundige lokale economie Florentien Lahoutte van Poperinge. “De beslissing of er een Action komt in dit pand ligt bij Action zelf, ondanks de vergunning.”

Action is een internationale non-food discounter met filialen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk en Polen. Eind 2018 waren er 1.325 vestigingen. In België zijn er 150 winkels, waarvan 16 in West-Vlaanderen. Of er een vestiging in Poperinge komt, kan Action nog niet bevestigen. “Een project in Poperinge is lopende, maar er staat nog niets vast”, zegt communicatieverantwoordelijke Christiaan Deurloo van Action.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer