2 Intendant Jan Moeyaert van vzw Kunst.
Michael Depestele Intendant Jan Moeyaert van vzw Kunst.

Kunstenfestival Watou zoekt vrijwilligers om mee kunstwerk te bouwen

Vna 29 juni tot en met 2 september kan je in het grensdorp Watou weer terecht voor de 39ste editie voor Kunstenfestival Watou. Thema dit jaar is ‘SAUDADE - Niets bestaat dat niet iets anders aanraakt’. Het festival is dringend op zoek naar vrijwilligers om mee een kunstwerk te bouwen. 

Kunstenfestival Watou gaat dit jaar aan de slag met het overkoepelende thema. ‘SAUDADE - Niets bestaat dat niet iets anders aanraakt’. Vzw Kunst brengt er ook tijdens deze 39ste editie van het belevingsfestival verzamelde verhalen van kunstenaars en dichters samen langs het parcours door het dorp. “Het onvertaalbare ‘Saudade’ is Portugees en staat voor een manier van zijn. Het omvat de voortdurende onzichtbare aanwezigheid van onbestemde weemoed en de eindeloze zoektocht naar iets waaraan we niet eens een welomschreven herinnering hebben”, zegt intendant Jan Moeyaert van vzw Kunst.

Helpende handen

Het festival is dringend op zoek naar vrijwilligers op een kunstwerk te helpen bouwen. “Voor de opbouw van een grote installatie hebben we nog helpende handen nodig op dinsdag 11 en woensdag 12 juni. Wij voorzien broodjes, een vrijwilligersvergoeding en een emmer dankbaarheid”, klinkt het bij het Kunstenfestival. Heb je zin om een handje te helpen? Neem dan contact op met lotte.moeyaert@vzwkunst.be

Tijdens Kunstenfestival Watou brengen onder andere kunstenaars Stefaan De Croock, Joseph Klibansky, Marion Moskowits, Nicholas Lamas, Wiame Haddad, Zeger Reyes en Michel François hun interpretatie van het thema in woord en/of beeld. Op weekend- en feestdagen kunnen de bezoekers kiezen uit de gevarieerde Zomerzinnen. Meer informatie via kunstenfestivalwatou.be.

2 Laura De Coninck, dochter van de overleden dichter Herman De Coninck, tekende het campagnebeeld voor de affiche.
vzw Kunst Laura De Coninck, dochter van de overleden dichter Herman De Coninck, tekende het campagnebeeld voor de affiche.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer