Eddy Lobeau van Tuinhier Poperinge.
Depestele Eddy Lobeau van Tuinhier Poperinge.

Leden Tuinhier stellen hun tuinen open voor het publiek

Tuinhier Poperinge organiseert op zondag 16 juni voor de derde keer  haar open tuinendag. Drie Tuinhierleden stellen hun tuin open voor het publiek. Alles wordt in een fietstraject van 21 kilometer gegoten.

“De minder sportieve tuinliefhebber kan het traject ook met de auto volgen. Onderweg kun je genieten van drie verschillende tuinen die elk in hun soort pareltjes zijn. Ecotuinen, kleurrijke borders, bijzondere planten, moestuinen, fruittuinen,...  het wordt een feest voor de tuinliefhebber”, verzekert Eddy Lobeau van Tuinhier Poperinge. In de eerste tuin, bij Dirk en Rosa in de Westouterstraat 84, krijgen de deelnemers een routebeschrijving waarmee je makkelijk de andere tuinen kunt ontdekken. “De eerste tuin is een sfeervolle landschappelijke tuin van zestig are. Dirk en Rosa hebben zelf hun groene oase aangelegd. In de tweede tuin van 46 are van An en Kris komen we terecht in een ecologische en kindvriendelijke tuin. Na de verbouwingen van de oude boerderij in 2005 werd de tuin heraangelegd. Sindsdien werd er elk jaar stapsgewijs aan gesleuteld. Als derde en laatste tuin hebben we de veelzijdige siertuin van Gilbert en Maria met passie voor fuchsia, terrasplanten en watervogels”, vertelt Eddy.

Een bezoek aan de drie tuinen kost vijf euro, een drankje inbegrepen. In de tweede en derde tuin is er op het terras gelegenheid om de dorst te lessen en de honger te stillen. Meer info via eddy.lobeau@telenet.be of op 0494/88.30.16.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer