2 De leerlingen van VBS De Krekel maakten hun eigen radioprogramma tijdens Radio Copain.
Pieter Meuleman De leerlingen van VBS De Krekel maakten hun eigen radioprogramma tijdens Radio Copain.

Leerlingen VBS De Krekel maken Radio Copain

Kinderen uit de lagere school van Reningelst, Roesbrugge, Watou en Westouter mochten deze week live radio maken vanop hun eigen dorpspleinen. De leerlingen van VBS De Krekel uit Roesbrugge amuseerden zich tijdens het presenteren van hun eigen radioprogramma. 

“Het was een echt radiomoment met verzoeknummertjes, een quiz over Roesbrugge, enkele reclameblokken.. De kinderen staken het twee uur durende programma in elkaar en waren ook in groepjes presentator van dienst”, zegt juffrouw Griet Lobeau van VBS De Krekel in Roesbrugge. “Via een iPad kon elke leerkracht ook een verzoeknummertje aanvragen en we mochten ook vertellen waarom het liedje belangrijk was voor ons. Het ging van Rammstein tot André Hazes. Er stonden ouders en grootouders op de markt om te supporteren. Zelfs ouders belden van thuis uit naar de radio om op vragen te antwoorden. Er werd ook op de markt gedanst op de gevraagde nummers. Het was heel professioneel en sfeervol. De kinderen vonden het super en kregen langs alle kanten heel wat complimenten.”

In het kader van het Kunstenbad puzzelden de kinderen samen met leerkrachten van de Stedelijke Kunstacademie van Poperinge aan hun eigen radioprogramma’s. “Enkele weken voor de uitzending hebben de kinderen het radioprogramma in elkaar gestoken met Pieter Meuleman.” Het Kunstenbad is een jaarlijkse samenwerking tussen het basisonderwijs en de Kunstacademie. Het wordt gefinancierd door de stad en gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. Het project ‘Radio Copain’ wordt straks als inspirerend voorbeeld gebruikt bij Cultuurkuur.

Via de Facebookpagina van Kunstacademie Poperinge kun je de radioprogramma’s herbeluisteren.

2 De leerlingen van VBS De Krekel maakten hun eigen radioprogramma tijdens Radio Copain.
Pieter Meuleman De leerlingen van VBS De Krekel maakten hun eigen radioprogramma tijdens Radio Copain.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer