Museumhuis Lucien De Gheus
Museumhuis Lucien De Gheus Museumhuis Lucien De Gheus

Museumhuis Lucien De Gheus opent opnieuw de deuren

Het Museumhuis Lucien De Gheus opent op 11 mei voor het vierde seizoen op rij zijn deuren. De opening is ook de start van een tijdelijke tentoonstelling in de ateliers van de kunstenaarswoning met kunstwerken uit de privéverzameling van beeldhouwer en keramist Lucien De Gheus zelf.

De tijdelijke tentoonstelling legt het accent op de verzameling kunstobjecten van bevriende kunstenaars. Uit een aanbod van ongeveer 150 stukken werd een tachtigtal werken geselecteerd. De meeste zagen nooit het daglicht en werden opgestapeld in mappen of op zolder. Zowel bekende namen als E. Tytgat, J. Cantré, en R. Bonduel, als Poperingse artiesten zoals L. Beun en R. Vansevenant, komen aan bod. De relatie van deze kunstenaars met De Gheus, en hun onderlinge relaties, leggen een link naar kunstrichtingen en organisaties vanaf de jaren ’50 tot ’70 van de vorige eeuw.

Op zaterdag 11 mei om 16 uur geeft de voorzitter van de Private Stichting toelichting bij de tentoonstelling. Bezoekers op zaterdag 11 en zondag 12 mei krijgen een drankje. De tentoonstelling is iedere zaterdag- en zondagnamiddag van 14 uur tot 18 uur te bezoeken. De toegang kost 10 euro, leden mogen gratis binnen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer