5 Arthur Depoorter neemt café De Vismarkt over van zijn vader Stefaan.
LBR Arthur Depoorter neemt café De Vismarkt over van zijn vader Stefaan.

Nieuw café in Ieper en nieuwe cafébaas in Poperinge: vader en zoon vieren dat met kroegentocht

Café De Vismarkt in Poperinge krijgt een nieuwe cafébaas. Arthur (19) Depoorter neemt het van zijn vader Stefaan over en zal ook inspringen in hun café De Vismarkt in Nieuwpoort. Stefaan verhuist dan weer naar café The Times in Ieper, dat hij pas gekocht heeft. Om deze stoelendans te vieren, konden klanten zaterdag met een bus pendelen tussen de drie familiezaken.

Café De Vismarkt is al sinds 1949 een vertrouwd gezicht in het straatbeeld van Poperinge. De familie Depoorter baat daarnaast ook in Nieuwpoort een café uit en sinds kort zelfs in Ieper. “Zeventig jaar een café in handen van dezelfde familie. Dat kom je niet veel meer tegen. Bij ons zit het echter in het bloed. Mijn zoon is een geboren cafébaas en zal voortaan De Vismarkt in Poperinge uitbaten. Hij zal ook een handje helpen op dinsdag en zondag in ons bierhuis De Vismarkt in Nieuwpoort”, legt Stefaan Depoorter (45) uit. Zijn grootouders begonnen in 1949 met het café. Hij staat sinds 1999 achter de toog in Poperinge. Zoon Arthur (19) is dus de vierde generatie in café De Vismarkt.

5 Arthur is de nieuwe cafébaas van De Vismarkt.
LBR Arthur is de nieuwe cafébaas van De Vismarkt.

The Times

Arthur gaat ondanks zijn jonge leeftijd de uitdaging met veel plezier aan. “Toen ik 4 jaar was, zei ik al dat ik cafébaas wou worden. Van de drie kinderen ben ik de enige die er een echte passie voor heeft. Je bent altijd tussen de mensen en ik kan doen wat ik graag doen. Ik hoop dat De Vismarkt in Poperinge een café zal zijn voor iedereen, maar ik probeer er niet te veel van te verwachten. Ik zal het nemen zoals het komt”, reageert Arthur.

“Een tijdje geleden kreeg ik de kans café The Times aan de Grote Markt in Ieper te kopen. Dat was een mooie kans en die heb ik met beide handen gegrepen. Dit garandeert ook de toekomst van mijn zoon. Eigendom kopen is een deel stabiliteit”, legt Stefaan uit. “We behouden de naam The Times, want de zaak is een vaste waarde en ook bekend in het buitenland”, gaat Stefaan verder.

5 Arthur wordt cafébaas in Poperinge en zijn vader Stefaan in het nieuwe café in Ieper.
LBR Arthur wordt cafébaas in Poperinge en zijn vader Stefaan in het nieuwe café in Ieper.

Kroegentocht

Het nieuwe begin in Poperinge en Ieper werd zaterdag gevierd met een kroegentocht in de cafés van de familie Depoorter in Poperinge, Ieper en Nieuwpoort. “Klanten zien het niet altijd zitten om een café te bezoeken in een andere stad, want een glaasje drinken is dan niet zo eenvoudig. Maar voor deze gelegenheid konden onze klanten gebruik maken van onze bus, die langsging bij onze drie cafés. Zo konden ze alle cafés bezoeken en de stad verkennen zonder mobiliteitsproblemen of zonder zich zorgen te moeten maken over alcoholcontroles. We zouden dit concept graag jaarlijks organiseren met meerdere bussen”, besluit Stefaan.

5 De klanten konden met een bus de drie cafés bezoeken.
LBR De klanten konden met een bus de drie cafés bezoeken.

Ideale genen

Ook de Poperingse prins carnaval Sandro Nevejans was met enkele carnavalisten van de partij, net als de Nederlandse vrienden ‘Ut Kaaiendonks Kepelleke D’Askruizen’. “Het is een leuk initiatief van Stef om ons zo eens te laten kennismaken met de drie cafés. Het was aangenaam om met enkele prinsen en d’Askruizen op stap te gaan. Onze Nederlandse vrienden komen al 35 jaar naar Poperinge en De Vismarkt was hun eerste café”, legt Sandro uit. “Elk café heeft zijn eigen identiteit, maar je voelt je overal een beetje thuis. Zelf ben ik van Poperinge, maar ik zal ook graag bij Stef langsgaan in Ieper. Zo blijft je uitgaansleven gevarieerd. Ik verwacht dat Arthur het levenswerk van zijn vader perfect zal verder zetten. Hij heeft er de ideale genen voor. Als cafébaas heeft hij nu al een groot pluspunt. Hij kent alle klanten bij naam.” 

5 De klanten konden het initiatief van vader en zoon wel smaken.
LBR De klanten konden het initiatief van vader en zoon wel smaken.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer