Heidi Vanwachtendonck, Geert Verstraete en Tristan Moors. Frank Vandevelde ontbreekt.
Tristan Moors Heidi Vanwachtendonck, Geert Verstraete en Tristan Moors. Frank Vandevelde ontbreekt.

Nieuwe vereniging zet zich in voor doven en slechthorenden van Westkust

DovenActie Veurne-Westkust is een nieuwe regionale vereniging die opkomt voor meer toegankelijkheid voor doven en slechthorenden in de regio Veurne, De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Alveringem en Lo-Reninge. 

“We stellen onszelf op een creatieve manier voor tijdens het hemelvaartweekend”, nodigt Heidi Vanwachtendonck uit. “Met de tentoonstelling KunstOor, die loopt van 29 mei tot en met 2 juni in het Spaans paviljoen, brengen we slecht horen en doof zijn in verband met taal. Omdat de beperking onzichtbaar is, wordt ze dikwijls onderschat. In ziekenhuizen, bij stadsdiensten, sociale diensten maar ook tijdens evenementen of bij verenigingen weten ze niet altijd hoe te reageren als ze een dove of slechthorende persoon ontmoeten. DovenActie Veurne-Westkust is een onderdeel van de vzw Nowedo (Noord-West-Vlaamse Doven en slechthorenden). Er zijn al heel wat afdelingen in onder meer Oostende-Middenkust, Brugge, Roeselare en Torhout. We willen een aanspreekpunt zijn voor doven en slechthorenden, maar we focussen ons ook op toegankelijkheidsproblemen en treden we op als adviesorgaan voor instanties die het beter willen doen.” Benieuwd? Kom dan vrijblijvend langs op de tentoonstelling. Er is ook een Facebookgroep ‘DovenActie regio Veurne-Westkust’.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer