Heemkring aan de Schreve organiseert op 17 mei de thematische en geanimeerde vertelwandeling ‘Boeschepestraat Poperinge binnenstebuiten’.
Heemkring aan de Schreve Heemkring aan de Schreve organiseert op 17 mei de thematische en geanimeerde vertelwandeling ‘Boeschepestraat Poperinge binnenstebuiten’.

Ontdek ‘Boeschepestraat Poperinge binnenstebuiten’ tijdens geanimeerde vertelwandeling

Heemkring aan de Schreve organiseert op 17 mei de thematische en geanimeerde vertelwandeling ‘Boeschepestraat Poperinge binnenstebuiten’.

“Tijdens de laatste jaren hebben we alle randgemeenten van Poperinge binnenste buiten gekeerd en bezocht. Met zijn allen hebben we de meest vreemde en onwaarschijnlijke verhalen horen vertellen. Maar we hebben ook geleerd dat onze randgemeenten een ongemeen rijke geschiedenis, folklore en kleurrijke figuren hebben gekend”, zeggen Stefaan Cossey en Willy Tillie van Heemkring aan de Schreve. Het duo neemt de deelnemers mee op sleeptouw.

Orgel

“Omdat we aan het einde van ons verhaal zijn gekomen bij de randgemeenten, dachten we: ‘Waarom ook eens niet een stukje van Poperinge onder de loep nemen?’. We kiezen voor een kort stukje straat namelijk de Boeschepestraat, tussen het Oudstrijdersplein en de O.-L.-Vrouwekruisstraat. Niet te geloven wat er tijdens de laatste eeuwen gebeurd is binnen deze ruimte. We zijn van plan om de geschiedenis te vertellen van iedere woning, ieder gebouw, van zijn bewoners en van wat er gebeurde. Wist je dat er een Van Peteghemorgel staat waarop voor die gelegenheid een kort concert zal worden gegeven? Dat er ooit een vrouw woonde die dood werd geboren en opnieuw tot leven kwam? Dat de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog hun intrek namen in het klooster van de Zusters Benedictinessen en dat er ooit een van hun mannen zou terechtgesteld zijn?” Tijdens de geanimeerde vertelwandeling halen de bestuursleden Stefaan Cossey en Willy Tillie deze verschillende elementen, gekleurd met een aantal verrassingen, aan bod.

De vertelwandeling gaat door op vrijdag 17 mei en start om 19.30 uur bij de kapel van de Benedictinessen in de Boeschepestraat. De deelnameprijs dien je ter plaatse te betalen en bedraagt 5 euro voor niet-leden, 3 euro voor leden, 1 persoon gratis voor steunende leden en 2 personen gratis voor ereleden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer