De man kwam voor in de rechtbank van Veurne.
JHM De man kwam voor in de rechtbank van Veurne.

Personeelslid maatwerkbedrijf riskeert maand cel na zware laster ten aanzien van directie

Een werkneemster van InterWest, een maatwerkbedrijf met filialen in Veurne en Diksmuide, riskeert een maand cel en een geldboete omdat ze allerhande anonieme mails met valse beschuldigingen over de directie stuurde naar belangrijke klanten. Zo werd gesproken over verkrachtingen, misbruik van personeel, seksuele handelingen op de werkvloer, sjoemelen met papieren, het mengen van drugs in etenswaren of spuwen in de chocolade. Van al dat bleek niets waar.

“Het ging zo ver dat belangrijke handelspartners ermee dreigden de samenwerking stop te zetten. Zo zou het bedrijf grote sommen werkingsmiddelen mislopen. Het personeel werd ondervraagd, maar dat leverde niets op. Tot er een gelijkaardig briefje werd gevonden in de toiletten en iemand ‘Dirk is zot’ op de muren had geschreven. Aan de hand van camerabeelden werd duidelijk dat N.K. verantwoordelijk was voor het briefje en het opschrift. Tijdens een huiszoeking ging ze tot bekentenissen over.

Op de vraag waarom ze dit had gedaan, kon ze niet concreet antwoorden. “Uit verveling en door slechte collega’s misschien. Ik weet het niet”, sprak ze op de rechtbank. De strafrechter gaf haar een flinke uitbrander en stelde dat de mails zeer ernstige aantijgingen bevatten. “Het bedrijf heeft een audit moeten ondergaan en kon zo maar even de belangrijkste klanten zijn verloren. Dit zijn geen grapjes, hé. Voor jou lijkt dit misschien onschuldig, maar dit had veel grotere gevolgen kunnen hebben”, aldus de strafrechter. De vrouw komt mogelijks weg met een straf onder uitstel met voorwaarden of een werkstraf. Ze werd overigens op staande voet ontslagen. Vonnis 18 juli.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer