Gemeenteraadslid Pascal Lapanne en burgemeester Christof Dejaegher in wijk De Lijster, waar de uitgeholde straatgoten vervangen zullen worden door platte straatgoten.
Foto Depestele Gemeenteraadslid Pascal Lapanne en burgemeester Christof Dejaegher in wijk De Lijster, waar de uitgeholde straatgoten vervangen zullen worden door platte straatgoten.

Platte straatgoten in De Lijster voor mensen met een beperking

In de wijken De Lijster en de Hoppelandwijk zullen werken worden uitgevoerd. Er is een amendement van het stadsbestuur waarin staat dat de uitgeholde straatgoten vervangen worden door platte straatgoten. Dat is voorzien voor mensen met een beperking.

Raadslid Pascal Lapanne, die in een rolstoel zit, bedankte tijdens de gemeenteraad het stadsbestuur voor de inspanningen voor mensen met een beperking.


"Die platte straatgoten zijn veel aangenamer. Ik wil benadrukken dat er in Poperinge actief aandacht wordt besteed aan mensen met een beperking", zegt gemeenteraadslid Pascal Lapanne (Open Vld). "Het is niet mogelijk om alle straatgoten in een keer aan te passen. Er werd ons wel beloofd dat er systematisch gewerkt zou worden. Bij elke heraanleg van wijken of straten zullen de platte straatgoten onmiddellijk voorzien worden."

Stapsgewijs

Dat kan burgemeester Dejaegher beamen.


"In Poperinge hebben we een groep mensen met een beperking en zij gaven ons het advies om de straatgoten misschien aan te passen wanneer er straten heraangelegd zouden worden. We hebben dit bekeken en het kan inderdaad hinderlijk zijn voor hen. Het is de bedoeling dat er stapsgewijs wordt gewerkt. Waar het kan willen we de lijn verderzetten om platte straatgoten te voorzien."


In de wijken De Lijster en een deel van de Hoppelandwijk worden de voetpaden heraangelegd. De werken omvatten de opbraak en de heraanleg van de straatstenen, de boordstenen, de goten, de straatkolken en de riooldeksels. (LBR)

Lees meer