Vorige cursusjaar  haalden nog zes wijnbouwers-wijnmakers hun  getuigenschrift binnen.
Christophe Maertens Vorige cursusjaar haalden nog zes wijnbouwers-wijnmakers hun getuigenschrift binnen.

Syntra West leidt professionele wijnbouwers op: van druif tot uitbaten wijndomein

Syntra West organiseert op 29 juni en 1 juli infodagen in de campussen Brugge, Kortrijk, Oostende, Veurne en Ieper. In Ieper wordt de vernieuwde opleiding wijnmaker voorgesteld. “Daarbij maak je in het eerste jaar al meteen een eigen wijn.” 

“In de lessenreeks wijnbouw leert de cursist alles over wijnbouwen en -maken”, zegt Sofie Barremaecker van Syntra West. “Het gaat van de druivenranken op een perceel grond tot het beheren van een wijnstock in je eigen wijnbedrijf. De lessen zijn bedoeld voor mensen die wijnbouwen professioneel willen aanpakken. De cursus is vernieuwd. Zo kwam eerder het wijnmaken pas in het tweede jaar aan bod, terwijl dat nu al in het eerste jaar op het programma staat.” 

Voor de lessenreeks is geen voorkennis vereist. In het eerste jaar wordt je opgeleid tot ‘medewerker wijnbouw’, in het tweede jaar tot ‘wijnboer-wijnmaker’.

Wat komt in de lessen aan bod? Het gaat van degustatietechnieken, combinatie wijn en gerecht, alles over druiven, de chemie van wijnmaken, de aanleg van een wijngaard en ziekten en plagen. In het tweede jaar staat onder andere bottelen van wijn en het persen en maken van een eigen wijn op de agenda. De studenten bezoeken een wijngaard en leren hoe ze een domein moeten uitbaten.De lessenreeks begint 16 november. De lessen vinden telkens op zaterdag plaats van 9.30 tot 13 uur en van 13.30 tot 17 uur. De infodagen lopen op zaterdag 29 juni tussen 9 en 12 uur en op maandag 1 juli tussen 14 en 20 uur. In Ieper bevindt de campus van Syntra West zich in een nieuw gebouw in de Grachtstraat 13, niet ver van het station.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer