3 De 13-jarige Jack Russel 'Paulette' wacht al enkele weken op een nieuw baasje.
Dierenasiel Poezewoef De 13-jarige Jack Russel 'Paulette' wacht al enkele weken op een nieuw baasje.

Wie wordt het nieuwe baasje van Paulette?

Het dierenasiel Poezewoef voor de zuidelijke Westhoek heeft sinds april zijn erkenning beet. Het kon al voor enkele diertjes een nieuwe thuis vinden en heel wat baasjes met hun geliefde viervoeter herenigen. Voor Jack Russel Paulette is dat jammer genoeg nog niet het geval.

Dierenasiel Poezewoef, langs de Ouderdomseweg in Poperinge, mocht deze week de eerste adoptie van een kat afronden. “Het vondelingenkatje werd gevonden langs een drukke weg in Proven en kreeg hier de naam Marie. Het katje werd waarschijnlijk gedumpt langs de weg”, vertelt de nieuwe verantwoordelijke van het dierenasiel, Joceline Mahieu. “We kozen niet het eerste het beste gezin om Marie in huis te nemen. We kijken echt wat het dier wil. Marie is een rustige huiskat. Glenn en Aliene waren het perfecte adoptiegezin voor Marie en daar kreeg het katje de nieuwe naam Gusto. Een beter gezin kon ze echt niet krijgen.”

3 Het katje Gusto vond een nieuwe thuis bij Poperingenaars Aliene en Glenn.
Dierenasiel Poezewoef Het katje Gusto vond een nieuwe thuis bij Poperingenaars Aliene en Glenn.

Het intergemeentelijke dierenasiel Poezewoef is een samenwerking van de gemeenten Vleteren, Mesen, Heuvelland en Poperinge. Marie is de eerste kat die werd geplaatst bij een nieuw gezin. “Vrijdag vertrekt nog een katje en volgende week ook. Mensen uit de streek vinden zeker hun weg naar ons als ze een kat of hond op straat vinden. Met wat extra naambekendheid zullen de andere gemeenten ook zeker volgen.”

Voor de 13-jarige Jack Russel Paulette is nog niemand gevonden. “Het diertje heeft altijd bij oudere mensen gewoond. Begin april werd ze door de brandweer bij ons binnengebracht. De eigenaar had twee weken de tijd om haar te komen halen, maar dat is niet gebeurd. Het werd ook snel duidelijk dat haar eigenaar haar niet zou komen ophalen”, legt Joceline uit. “Paulette is niet gemaakt om in een gezin te functioneren. Kindjes, andere honden of katten in de buurt lukken niet goed voor haar, want ze heeft graag rust. Jonge senioren die tijd hebben voor haar én die graag wandelen zouden perfect bij Paulette passen. Elke dag gaat ze 4 kilometer wandelen met een vrijwilliger. Zolang Paulette gezond is, kan ze bij ons blijven. Ze is een beetje de mascotte van het dierenasiel geworden, maar toch hoop ik dat we een leuk baasje voor haar kunnen vinden.”

Wil jij het baasje worden van Paulette of andere ter adoptie geplaatste dieren? Dan kun je je aanmelden bij dierenasiel Poezewoef via info@dierenasielpoezewoef.be of een berichtje via messenger. Via de Facebookpagina van Dierenasiel Poezewoef kan je ontdekken welke dieren een nieuwe thuis zoeken. 

3 De 13-jarige Jack Russel 'Paulette' wacht al enkele weken op een nieuw baasje.
Dierenasiel Poezewoef De 13-jarige Jack Russel 'Paulette' wacht al enkele weken op een nieuw baasje.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer