De wijnboeren uit de Westhoek serveren hun producten op het Wijn- en Eetfestijn.
Henk Deleu De wijnboeren uit de Westhoek serveren hun producten op het Wijn- en Eetfestijn.

Wijnen uit de Westhoek op traditioneel Wijn- en Eetfestijn

Vintage Heuvelland, de organisatie die wijnboeren uit de Westhoek verenigt, zet opnieuw een Wijn- en Eetfestijn op poten. Dat vindt plaats op 1 juni in D’Hellekapelle Loker. 

“Het is intussen een traditie geworden: het eerste weekend van juni staat in Heuvelland in het teken van wijn en lekker eten”, zegt José Lemahieu, voorzitter van Vintage. “De aanwezige wijnbouwers serveren je er hun streekwijnen, die je zowel per glas als per fles kunt bestellen. De ideale gelegenheid om de diversiteit van de wijnen uit de Westhoek te proeven! En terwijl je proeft, kan je meteen de wijnbouwer vragen stellen over zijn producten, want het zijn de wijnmakers die de dranken aan tafel bedienen.”

Het evenement vindt plaats op zaterdag 1 juni D’Hellekapelle in Loker vanaf 18 uur. Vooraf inschrijven via de nieuwe website www.vintageheuvelland.be. Volwassenen betalen 23 euro en kinderen tussen 3 en 12 jaar 15 euro. Er is varken aan het spit à volonté, met groenten, aardappelen en sauzen.

Vintage Heuvelland telt intussen 20 aangesloten wijndomeinen, goed voor meer dan 45 hectare wijnbouw in de Westhoek.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer