5 Architectenbureau Johan Debrabander bvba bracht het project ‘Devine' op de Vroonhofsite in beeld.
Johan Debrabander Architectenbureau Johan Debrabander bvba bracht het project ‘Devine' op de Vroonhofsite in beeld.

Zo zullen de 120 appartementen op Vroonhofsite eruitzien: “Het worden pareltjes om in te wonen”

Op de Vroonhofsite, in het centrum van Poperinge, plannen projectontwikkelaar Kern Development en Belmont Properties binnenkort 120 appartementen, winkels en een ondergrondse parkeergarage. “Ik was onmiddellijk verkocht toen ik het pand zag, dus ik wil zo snel mogelijk aan de slag”, reageert Pascal Surmont van Belmont Properties.

5 Vooraanzicht van het project ‘Devine' op de Vroonhofsite.
Johan Debrabander Vooraanzicht van het project ‘Devine' op de Vroonhofsite.

De Vroonhofsite ligt in volle stadscentrum en biedt heel wat mogelijkheden. Volgens burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) wordt het een van de belangrijkste projecten van de komende jaren. Projectontwikkelaar Kern Development uit Beveren en Belmont Properties (Finis Terrae) uit Oostduinkerke kregen een omgevingsvergunning voor de bouw van appartementen, winkels en een ondergrondse parkeergarage. Deze plannen staan los van de plannen die de stad heeft voor de Vroonhofsite. 

Architectenbureau Johan Debrabander bvba ontwierp het nieuwbouwproject ‘Devine’. Pascal Surmont van Belmont Properties kijkt uit naar dit grootschalige project. “Het worden pareltjes om in te wonen. Ik was onmiddellijk verkocht toen ik het pand zag, dus ik wil zo snel mogelijk aan de slag”, reageert Pascal. “Het is een prachtig pand met zicht over Poperinge, op wandelafstand van de Grote Markt. De toekomstige parksite, aan de kant van het Vroonhof, wordt ook een meerwaarde.” De voorkant zal in de Ieperstraat liggen. “Er komen vier tot vijf winkels op de gelijkvloerse verdieping. Enkele ketens tonen al interesse in de koop of huur van de ruimtes.”

5 Zij-aanzicht van het project op de Vroonhofsite.
Johan Debrabander Zij-aanzicht van het project op de Vroonhofsite.

Indeling en prijs

De 120 appartementen worden vooral woonappartementen van 90 tot 140 vierkante meter. “Er zijn zowel appartementen voor gezinnen, koppels als voor alleenstaanden. Daarnaast zijn er ook enkele kleinere studio’s van 70 tot 75 vierkante meter”, gaat Surmont verder. “Elk appartement heeft een terras, verwarming via een warmtepomp, vloerverwarming en superisolerend hoogrendementsglas. De grote appartementen hebben drie slaapkamers, twee badkamers en twee terrassen. Enkele appartementen vonden al een eigenaar. Je hebt al een appartement vanaf 135.000 euro. Uiteraard is de verkoopprijs afhankelijk van de grootte.”

5 Vooraanzicht van het project ‘Devine' op de Vroonhofsite.
Johan Debrabander Vooraanzicht van het project ‘Devine' op de Vroonhofsite.

Ondergrondse parking

Een ondergrondse parking behoort ook tot de plannen van Pascal. “Elke eigenaar van een appartement kan ook een berging of parkeerplaats in de ondergrondse parking kopen.”

In oktober hoopt Pascal te kunnen starten met het project. “Enkele panden staan nog niet leeg, dus daar wachten we nog even op. De bouw zelf zal voor het voorjaar zijn.”

Meer info bij vastgoedmakelaar Era. Op zaterdag 29 juni wordt er van 9 tot 12 uur een infomoment georganiseerd in Hotel Palace in de Ieperstraat 34.

5 Achteraanzicht van het project ‘Devine' op de Vroonhofsite.
Johan Debrabander Achteraanzicht van het project ‘Devine' op de Vroonhofsite.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer