8 Halloweentocht in 2018
Copyright : Geert De Rycke Halloweentocht in 2018

Voor de Halloweenfans: waar kan je dit weekend griezelen, sidderen en beven in Vlaanderen?

Wij verzamelen de leukste halloweentochten en -evenementen

Dit weekend is het Halloween en in heel Vlaanderen trekken mensen de straat op om te griezelen. Van enge wandeltochten tot uitgedachte horroravonden, er is voor ieder wat wils. Verkleed, geshminkt of zonder kostuum: wij maken een overzicht van waar je moet zijn voor de leukste Halloween-evenementen. 

Brussel

In Brussel valt er dit weekend heel wat te griezelen. Tijdens het Halloweenfestival in het Museum voor Fantastische Kunst in Sint-Gillis kan je met de hele familie deelnemen aan een zoektocht naar verloren scheldels. 

8
Getty Images

Nog meer griezelen in en rond Brussel? Een uitgebreid lijstje aan evenementen vind je hier

Halloween in Oost-Vlaanderen

8 Het gezin van het griezeltuintje in Oostakker.
Jeroen Desmecht Het gezin van het griezeltuintje in Oostakker.

Groenstraat Oostakker, huisnummer 282: honderden lichtjes in het tuintje op de hoek met de Emilie Schattemanstraat verlichten ook dit jaar de buurt. Geen vroege kerstvogels, wel een ware griezeltent. Verwarrend voor passanten die van niets weten, al zijn ze allicht in de minderheid: het huis maakte ondertussen naam en faam tot ver buiten Gent. Het is ondertussen het negende jaar op rij dat Peter en Mira Lootens hun heksen en spoken van zolder haalt, dit jaar investeerden ze zelfs nog 4.000 euro aan nieuwe spullen. 

Oostakker en nog vier andere tips vind je hier

Halle en omstreken

8 Las Fiestas en Halattraction organiseren Halloween Hotel in 't Vondel
rv Las Fiestas en Halattraction organiseren Halloween Hotel in 't Vondel

Voor de fans van uitgewerkte  themafeestjes, is Halle zaterdagnacht dé place to be. Carnavalorganisator Halattraction organiseert op zaterdag 2 november samen met de feestwinkel Las Fiestas voor het eerst een unieke Halloweenfuif: Halloween Hotel. Met klinkende namen als Kelly Pfaff, Pat Krimson en Sven Ornelis maar ook gogo-danseressen en een illusionist belooft het een echt spektakel te worden! 

Meer tips en info over andere activiteiten vind je hier

Griezelen in Antwerpen 

8 Hallow Dinner
Hallow Dinner Hallow Dinner

Van halloweentochten over dineren tot gaan feesten tot in de vroege uurtjes: in Antwerpen kan het allemaal. Wie een echte real life-ervaring wil meemaken, moet op 16 november deelnemen aan Hallow Dinner. De organisatoren nemen je tijdens een dinner mee in een levensecht griezelschouwspel. Niet voor doetjes. 

Meer evenementen in Antwerpen vind je hier

Griezeltochten en andere Halloweenevenementen in Mechelen

8 Barbies Toverdrank
Speelgoedmuseum Mechelen Barbies Toverdrank

In Mechelen weten ze wat griezelen is! In het Speelgoedmuseum worden er allerhande kindvriendelijke Halloweenactiviteiten voorzien, zoals de doe- en zoektocht ‘Barbies toverdrank’

Meer Mechelse Halloweenevenementen vind je hier! 

Halloween in de Kempen

8 Spookhuis Yummy
Bobbejaanland Spookhuis Yummy

Voor de echte liefhebbers: in pretpark Bobbejaanland in Lichtaart vind je in de halloweenperiode maar liefst zes ijzingwekkende spookhuizen, drie scarezones en twee griezelige shows.

Op zoek naar meer halloweentips in de Kempen? Die vind je hier! 

Halloween in Limburg

 Halloween vieren in stijl, daarvoor moet je donderdag in C-Mine zijn. De broers Yannick en Lennert Haesevoets organiseren er de grootste Halloween Gala Party van Genk en omstreken. “Het thema is ‘scary chique’: Pompoenen, spoken en andere lelijke griezels komen er bij ons niet in”, aldus organisator Yannick. 

Of ga een kijkje nemen in het grootste Halloween-huis van Limburg. Alleen voor de durvers!

Halloween in West-Vlaanderen

8 In Aartrijke wordt dit jaar onder andere gekozen voor een spookhuis, waar je enge creaturen kunt ontmoeten.
Henk Deleu In Aartrijke wordt dit jaar onder andere gekozen voor een spookhuis, waar je enge creaturen kunt ontmoeten.

Hét halloween-evenement bij uitstek vind je in het noorden van de provincie West-Vlaanderen! In het Halloweendorp in Aartrijke (Zedelgem) op donderdag 31 oktober is bekend tot ver buiten West-Vlaanderen. Tijdens dit gratis evenement zijn er doorlopend optredens, animatie en standjes met een natje en een droogje in een griezelige Halloweensfeer. 

Op zoek naar meer tips in West-Vlaanderen? Die vind je hier! 

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Mario Adams

    Ik heb er geen probleem mee dat die traditie uit de VS is komen overwaaien, maar probleem is dat het weer té gecommercialiseerd wordt.

  • Tim Heye

    Geweldig! Ik hou veel meer van Halloween dan van het geforceerde kerstmis. De sfeer is gewoon zoveel beter. Commercie? Uiteraard, net als kerstmis, en vraag maar aan Walibi en Bobbejaanland hoeveel ze daarmee verdienen. Het maakt hun jaar goed.

Lees meer