2 Het B-plein van KFC Putte na een regenbui. De gemeente zal het grasveld volledig heraanleggen.
KFC Putte Het B-plein van KFC Putte na een regenbui. De gemeente zal het grasveld volledig heraanleggen.

Eindelijk nieuwe grasmat voor KFC Putte

GEMEENTE INVESTEERT 50.000 EURO IN HERAANLEG B-PLEIN

De gemeente zal het B-plein van voetbalclub KFC Putte volledig heraanleggen. Het veld komt geregeld onder water te staan, waardoor de club telkens moet uitwijken naar het nabije kunstgrasterrein. Het vernieuwde veld moet tegen volgend seizoen speelklaar zijn.

De gemeenteraad keurde donderdagavond de lastvoorwaarde, gunningswijze en de raming voor de aanleg van een nieuw veld voor voetbalclub KFC Putte goed. Het lagergelegen B-plein is al jaren een zorgenkindje voor zowel club als degemeente. Die laatste investeerde vorig jaar nog enkele duizenden euro's om het terrein speelklaar te krijgen. "Het probleem zit hem in de drainage van het veld. De afgelopen jaren hebben we met enkele ingrepen het terrein opgelapt, maar na een tijd stond het veld opnieuw onder water. Vorig jaar hebben we aan de club de vraag gesteld of onze inspanningen nog wel zin hebben", zegt schepen voor Sport Jeroen De Cuyper (N-VA). "Het lijkt ons beter om het veld volledig te vernieuwen. Na dit seizoen wordt de bodem onder handen genomen en wordt er nieuw gras gezaaid. Bij de start van het nieuwe seizoen zou het terrein opnieuw speelklaar moeten zijn. Als gemeentebestuur investeren we 50.000 euro in de aanleg van het nieuwe veld."

2 Voorzitter Jef Coppens bij de velden van KFC.
Marc Aerts Voorzitter Jef Coppens bij de velden van KFC.

Huur voor korfbalterrein

"We zijn tevreden dat de gemeente deze inspanning wil doen. Onze club beschikt over twee terreinen. Als daarvan één onder water staat, kom je in de problemen, zeker op drukke trainingsavonden. Bij noodgevallen kunnen we uitwijken naar het kunstgrasterrein van de korfbal, maar dat is beperkt beschikbaar en we moeten er huurgeld voor betalen", vertelt Jef Coppens, voorzitter dagelijks bestuur van KFC Putte.

Mierennest

Volgens de club is er niet alleen werk aan het veld, maar ook aan de accommodatie. "Voor onze 18 ploegen beschikken we over vier kleedkamers, twee voor thuisploegen en twee voor de uitploegen. Op wedstrijddagen wisselt de ene ploeg de andere af in de kleedkamer en is het er een mierennest van spelers. Veel heeft te maken met de stijgende populariteit van onze club. Zeven jaar geleden waren we met een 70-tal spelers, vandaag zijn dat er 200", aldus Geert Beckers, bestuurslid van KFC. "Voorlopig hebben we in onze begroting niets voorzien voor extra kleedkamers voor KFC Putte. Maar dat kan op termijn, al wil ik daar geen timing op plaatsen, zeker besproken worden. Onze gemeente telt verschillende sportclubs, waarvan er enkele ook met deze vraag zitten. De clubs waarbij de nood het hoogst is, zoals in dit geval het B-veld van KFC, proberen we als gemeentebestuur het eerst te helpen", besluit De Cuyper.

Lees meer