3 Een jongetje wordt getroost.
Een jongetje wordt getroost.

Hele buurt treurt om Cindy

INGETOGEN EN SERENE WAKE VOOR VERMOORDE VROUW

Zo'n honderd mensen uit de buurt en enkele familieleden van Cindy Tubbax (45) hebben een serene en stille wake gehouden. Op de plaats waar ze donderdag werd vermoord door een ex-partner kwam iedereen samen. Er werden kaarsjes aangestoken en zowel bloemen als knuffelbeertjes neergelegd.

Ongeloof, tranen, muziek en vele knuffels. Ook tijdens de stille wake voor Cindy zaterdag is het ongeloof nog bijzonder groot.


"Dit is gewoon onwezenlijk", zegt Kelly Meulders uit Beerzel. Zij kende Cindy vanuit de krantenwinkel waar ze werkte en via haar zonen die naar dezelfde school gaan als haar kinderen. "Ik moest hier gewoon aanwezig zijn", gaat Kelly Meulders verder. "Het verdriet en ongeloof is bijzonder groot. Dit meemaken, op zo'n manier, hier in de buurt. Het is gewoon akelig."


In totaal kwamen uiteindelijk zo'n honderdtal mensen op een serene manier afscheid nemen. "Mijn vriendin is de buurvrouw die haar heeft aangetroffen. Zelf kende ik haar vooral uit de krantenwinkel. Samen met mijn vriendin hebben we besloten om dit te organiseren", vertelt Annemie Van den Vonder uit Heist-op-den-Berg. "We wilden het vooral doen voor haar zoontjes, maar ook voor de dichte gemeenschap die Beerzel is. Iedereen kent hier iedereen en het nieuws van haar overlijden sloeg dan ook bijzonder hard in. Op deze manier kunnen ook buurtbewoners of de inwoners van Beerzel op hun manier afscheid komen nemen van Cindy."


Naast enkele familieleden en Cindy's werkgevers van krantenwinkel Multishop, woonden vooral inwoners van Beerzel de wake bij.


"Dat er zoveel volk zou opdagen had ik echt niet verwacht", aldus Annemie. De zoontjes van Cindy wilden er liever niet bij zijn. "Voor hen is het emotioneel te moeilijk", vertelt Cindy's nicht Joni. "Zij worden momenteel opgevangen door hun vader en het nieuwe gezin dat zij nu zullen vormen. Zij stellen het goed. Bovendien zullen we er altijd voor hen zijn."

3 Vrienden, familie en kennissen hielden een herdenkingsmoment voor Cindy.
Vrienden, familie en kennissen hielden een herdenkingsmoment voor Cindy.

Gedenkplaat

De familie is de organisatie achter de wake bijzonder dankbaar. "Het is een mooi eerbetoon vaan een fantastische vrouw die altijd voor iedereen, en zeker voor haar zonen, klaar stond", gaat Joni verder. "Bovendien kan dit helpen bij de vele vragen die de buurtbewoners nog hebben en kan dit helpen om dit drama te verwerken."


Over Géry C. (53), de man die Cindy donderdag met een jachtgeweer doodschoot en vervolgens zelfmoord pleegde, werd weinig gezegd. Ook de familie van Cindy wil uit respect voor zijn familie weinig kwijt.


"Zijn daden zijn niet goed te praten en ook wij weten nog altijd niet waarom hij het heeft gedaan. Maar hij heeft zelf ook familie en kinderen. Ook zij zullen het nu bijzonder moeilijk hebben", besluit Joni.


Ondanks het overlijden van de verdachte, gaat het onderzoek naar de moord op Cindy verder. De man liet in zijn auto een korte afscheidsbrief achter.


De begrafenis van Cindy wordt in intieme en besloten kring plaatsvinden. Dat op uitdrukkelijk vraag van de twee kinderen van Cindy. De organisatie achter de wake wil op de plaats van de feiten binnenkort een gedenkplaat voor de vermoorde vrouw plaatsen. "We willen hiervoor contact opnemen met de burgemeester maar laten de eindbeslissing uiteindelijk over aan de twee kinderen van Cindy en haar familie", besluit Annemie.

3 De uitbater van de krantenwinkel waar Cindy werkte.
De uitbater van de krantenwinkel waar Cindy werkte.

Lees meer