De rechtbank in Mechelen.
David Legreve De rechtbank in Mechelen.

Twaalf maanden cel voor man die vrienden liet tanken met tankkaart van werkgever

De rechter in Mechelen heeft Juan D. schuldig bevonden aan fraude. Na zijn ontslag liet hij drie vrienden tanken met de tankkaart van zijn werkgever. 

De feiten dateren van 2018. Beklaagde werkte toen voor een koeriersbedrijf uit Putte. Wanneer bleek dat de tankkaart van D. nog actief was na zijn ontslag, stapten de eigenaars naar de politie en werd er klacht ingediend. Volgens het parket werd er zo’n tiental keer getankt. Telkens vroeg hij er geld voor. 

“Omdat mijn loon niet volledig was uitbetaald. Hiermee wilde ik een deel van mijn geld recupereren”, zei D. aan de politie. Opdagen voor zijn proces deed hij niet. De rechter veroordeelde hem uiteindelijk bij verstek tot een effectieve celstraf van twaalf maanden en een geldboete van 800 euro. 

Ook twee van D.’s vrienden werden schuldig bevonden voor deelname aan de fraude. Zij kregen respectievelijk een celstraf van twee maanden en een werkstraf van 45 uur. Aan zijn voormalige werkgever moet D. een schadevergoeding betalen van net geen 750 euro. 

Of er beroep wordt aangetekend tegen het vonnis, is nog niet bekend. 


Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer