Arbeidsrechtbank in het gerechtsgebouw van Mechelen.
David Legreve Arbeidsrechtbank in het gerechtsgebouw van Mechelen.

Zaakvoerder (48) van handcarwash riskeert geldboete en beroepsverbod voor sociale fraude

De 48-jarge Ahmad L. uit Antwerpen moest zich vrijdagochtend verantwoorden voor de rechter in Mechelen. De voormalige zaakvoerder van een handcarwash in Putte stond terecht voor inbreuken op de sociale wetgeving. 

“Drie werknemers waren niet correct ingeschreven”, zei Mechelse arbeidsauditeur Gianne Reale. “De sector is door en door rot. Er moet streng worden opgetreden. Weinig handcarwashes zijn in orde met de wetgeving en behandelen hun werknemers verre van goed.” 

De Mechelse arbeidsauditeur vorderde vandaag een celstraf van zes maanden en een geldboete die kan oplopen tot 72.000 euro alsook nog een beroepsverbod van een jaar. 

De veertiger vertelde op zitting dat hij niet de zaakvoerder was. De man die nu, na het faillissement van de carwash, een krantenwinkel uitbaat, legde hiervan een bewijsstuk neer. Hij vroeg intussen een milde toepassing van de strafwet. 

Een medezaakvoerder uit Genk (24) riskeert een gelijkaardige straf. De man vertelde dat hij de minnelijke schikkingen niet kon betalen omwille van de opgelopen schulden. Ook hij vroeg enige mildheid. Rechter Jessica Bourlet velt een vonnis op 15 november.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer