2 Om in de BMW's te geraken, werd een klein rond gat gemaakt in het raampje van de achterste autodeur.
Tim Van der Zeypen Om in de BMW's te geraken, werd een klein rond gat gemaakt in het raampje van de achterste autodeur.

Dievenbende steelt ingebouwde gps uit verschillende BMW’s: “Tot duizenden euro’s schade per auto”

Politie hoopt terugkerend fenomeen snel op te lossen

Zeker drie inwoners van Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands) zijn afgelopen nacht het slachtoffer geworden van een auto-inbraak. Telkens werd een BMW geviseerd. De buit? De ingebouwde gps. De politie onderzoekt de zaak en hoopt dit terugkerende fenomeen snel op te lossen.

Een buurman van een van de slachtoffers merkte woensdagochtend de auto-inbraak als eerste op. “Hij was met de hond gaan wandelen en zag dat er bij mijn auto een raampje was ingeslagen”, vertelt slachtoffer Shana. Opmerkelijk is dat het gemaakte gat, een ei zo na perfecte cirkel is. Vermoedelijk konden de dieven vervolgens via het gat de achterdeur openen en de BMW betreden. Daar werd de ingebouwde gps uitgebroken en gestolen. “Degoutant”, reageert Shana.

Haar voertuig werd woensdagochtend getakeld naar de garage en zal er moeten worden hersteld. “Ik vind het vreemd dat ik niets heb gehoord”, zegt Shana. 

Erg stil

Hetzelfde verhaal deed zich afgelopen nacht ook voor bij een andere BMW-eigenaar in de buurt. Ook bij hem werd de ingebouwde gps gestolen op een gelijkaardige manier. “Ik heb honden maar die hebben niet geblaft. Ze zijn dus erg stil te werk gegaan”, klinkt het. “Dit is erg teleurstellend. Mijn wagen is enkele jaren oud. Mogelijk loopt de schade in de duizenden euro’s.”

Bulldozer

Bij de lokale politiezone Klein-Brabant kregen ze van afgelopen nacht al drie melding binnen. Naast de gps-toestellen van de BMW’s werd er ook nog een melding gemaakt van de diefstal van een boordcomputer en een weegsysteem van een bulldozer voor wegenwerken. Die stond geparkeerd in de ‘Witte Wijk’. Woensdagochtend ging de politie langs voor de nodige vaststellingen en bevestigde intussen dat het een onderzoek is opgestart.

“De afgelopen maanden zijn we al meerdere keren geconfronteerd geweest met dergelijke inbraken en diefstallen op ons grondgebied”, reageert korpschef Jan Van de Vreken. “Zo werden in dezelfde buurt als woensdagnacht een tijdje geleden ook al gps-toestellen gestolen maar ook in de buurt van Breeven in Bornem en in de omgeving van Klein-Mechelen.” 

Ook toen werden telkens BMW’s geviseerd en gebruikten de daders dezelfde modus operandi.

De kabeltjes zijn mooi uitgetrokken, niet doorgeknipt

Slachtoffer

Professionele bende

“Onze recherche is nu volop bezig met het onderzoek. Vermoedelijk gaat het om een rondtrekkende en professionele, goed georganiseerde dievenbende”, gaat de korpschef verder. 

Dat veronderstellen ook de slachtoffers van de auto-inbraken afgelopen nacht. “De kabeltjes zijn mooi uitgetrokken, niet doorgeknipt”, klinkt het. Het onderzoek naar de auto-inbraken van woensdagnacht maar ook van eerder dit jaar, wordt intussen verder gezet.

“Voorlopig nog geen maar we spitten dit verder uit en hopen snel op een doorbraak”, besluit Van de Vreken.

2 Jan Van de Vreken, korpschef van Klein-Brabant.
Foto Legreve Jan Van de Vreken, korpschef van Klein-Brabant.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hendrik Somers

    Uit de GPS systemen haalt men data die regelmatig terugkomt. Zo kent men de locaties wanneer de wagens waar zijn om ze voorbereid te kunnen stelen.

  • Rony Van de moortel

    Inderdaad, maar helaas, "De kiezer heeft het niet begrepen" !

Lees meer