Jongeren beloven van de sigaret te blijven en krijgen diploma 'Rookvrije klassen’

Zo’n 400 leerlingen van het Sint-Jan Berchmansinstituut in Puurs-Sint-Amands werkten rond het thema roken. Zij werden voor hun inzet beloond met het diploma ‘Rookvrije klassen’ en enkele extraatjes.

“Logo Mechelen -dat is het lokaal gezondheidsoverleg voor de regio- organiseert al enkele jaren de campagne ‘Rookvrije klassen’ voor secundaire scholen. Omdat voorkomen nog altijd beter is dan genezen, worden jongeren in klasverband uitgedaagd om elkaar te steunen om rookvrij te blijven. Ze gaan samen het engagement aan dat er in de klas géén rokers bijkomen”, zegt schepen van jeugd Hilde Van der Poorten.

“De leerlingen werkten onder begeleiding van een klascoach rond tabakspreventie: ze maakten collages, filmpjes, een PowerPoint-presentatie... Er zaten heel wat knappe werkjes bij, die we vanuit het gemeentebestuur graag extra wilden belonen. Alle klassen van het eerste en tweede jaar secundair onderwijs kregen een diploma, de creatiefste klassen kregen daar nog filmtickets bovenop.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer