BORNEM / PUURS-SINT-AMANDS - Controle-actie van de politiezone Klein-Brabant.
Lokale Politiezone Klein-Brabant BORNEM / PUURS-SINT-AMANDS - Controle-actie van de politiezone Klein-Brabant.

Opnieuw lachgas gevonden bij drugs- en alcoholcontroles

De politie van Klein-Brabant heeft bij zes drugs- en alcoholcontroles in Bornem (1) en in Puurs-Sint-Amands (5) in totaal 115 adem- en 3 drugstesten afgenomen.

Hoewel niemand positief testte op gebruik van drugs, werden er wel vijf bestuurders betrapt op alcohol in het verkeer. “Twee autobestuurders bliezen alarm. Zij moesten hun rijbewijs voor drie uur inleveren”, luidt het bij de politiezone. “Drie autobestuurders legden dan weer een positieve ademtest af en moesten gedurende zes uren hun rijbewijs inleveren.”

Lachgas

Tijdens de controleactie werden er tijdens het doorzoeken van de wagens ook vier flessen lachgas aangetroffen. Deze werden in beslag genomen. “Het gebruik van lachgas zorgt op sommige plaatsen voor overlast. Wij zullen daarom ook hierop in de toekomst blijven controleren”, gaat de politiezone verder.

Een drugshond vond ook een gebruikershoeveelheid marihuana in een auto. De eigenaar kreeg een proces-verbaal.

Geseind

De politie nam een voertuig in beslag omdat het niet was verzekerd en twee auto’s bleken niet te zijn geschouwd. Twee personen werden opgepakt omdat ze geseind stonden. “Zij waren eerder niet ingegaan op een uitnodiging van de politie”, besluit de politiezone. Tot slot werd een chauffeur geverbaliseerd omdat hij zijn gsm-toestel niet handenvrij gebruikte tijdens het rijden.

Lees meer