MECHELEN - Het gerechtsgebouw van Mechelen.
David Legreve MECHELEN - Het gerechtsgebouw van Mechelen.

Parket stelt psychiatrisch onderzoek voor na brandstichting

Een man uit Puurs-Sint-Amands stond vanochtend voor de rechter in Mechelen. De man moest er zich verantwoorden voor een brandstichting in een appartementsgebouw in het centrum van Puurs. 

Bij de brandstichting raakten twee andere bewoners van het appartementsgebouw lichtgewond. “Op het moment van de feiten was de man verward. Hij werd gecolloqueerd”, zei openbaar aanklaagster Nele Van Looy op zitting. Zij stelde de aanstelling van een deskundige voor om de man verder te onderzoeken. Zijn raadsman Dirk Jacobs leek zich daar niet tegen te verzetten, ondanks dat hij de vrijspraak vroeg op zitting. “Mijn cliënt was op het op het moment van de feiten geestesziek”, luidde het. De man zelf bood zijn verontschuldigingen aan en gaf zelf toe dat hij in een psychose zat. Vonnis op 25 november.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer