Een politiecombi voor de ingang van het gerechtsgebouw in Mechelen.
David Legreve Een politiecombi voor de ingang van het gerechtsgebouw in Mechelen.

Vijftiger in de cel voor verkrachting van eigen dochter (19)

Een 55-jarige man uit Puurs-Sint-Amands zit in de gevangenis op verdenking van de verkrachting van zijn eigen 19-jarige dochter. De raadkamer verlengde dinsdagochtend zijn aanhouding.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De vijftiger werd donderdagavond opgepakt door de lokale politiezone Klein-Brabant, nadat zijn dochter naar de politie was gestapt om klacht in te dienen. Het meisje vertelde de politie recent te zijn verkracht door haar eigen vader. Naar verluidt zouden de feiten zich twee keer hebben voorgedaan.

Na zijn aanhouding door de politie, werd hij vrijdag voor de onderzoeksrechter in Mechelen geleid. Daar werd hij opnieuw verhoord. “Nadien werd hij aangehouden en opgesloten in de gevangenis”, bevestigt Kristof Aerts van de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket.

Gevoelig dossier

Dinsdag moest de vijftiger voor de raadkamer verschijnen. Die moest beslissen of de man langer in de cel moest blijven of niet. Zijn advocaat Bart Vanmarcke wilde na afloop enkel kort reageren op het onderzoek naar zijn cliënt. “Gelet op de gevoeligheid van het dossier”, aldus de strafpleiter. “Alleen kan ik zeggen dat mijn cliënt alle betrokkenheid betwist.” 

Na beraad van de raadkamer, besliste de voorzitter om de aanhouding van de vijftiger te bevestigen. Dat wil zeggen dat de man nog zeker een maand langer in de gevangenis blijft, indien de verdediging geen beroep aantekent.

Het onderzoek wordt intussen voortgezet door de recherche van de lokale politiezone Klein-Brabant onder leiding van de onderzoeksrechter in Mechelen.

Lees meer