De overweg in de A. Tersagostraat
Google Maps De overweg in de A. Tersagostraat

Werken aan overweg moeten geluidsoverlast verminderen

Spoorwegbeheerder Infrabel plant van maandag 29 april tot en met vrijdag 14 juni werken aan de spoorwegovergang in de A. Tersagostraat in Puurs-Sint-Amands. “We verwachten tijdelijk hinder voor de achterliggende wijk, maar zijn heel blij dat de geluidsoverlast wordt aangepakt”, zegt mobiliteitsschepen Alex Goethals (CD&V).

“De spoorwegovergang in de A. Tersagostraat zal voor deze klus volledig worden afgesloten voor alle verkeer, óók voor voetgangers en fietsers. We beseffen dat dit tijdelijk voor hinder zal zorgen voor de bewoners van de Monnikheide, Neerheide, Bosdreef en Neerheidedreef. Zij moeten immers een hele tijd omrijden langs de F. De Bondtstraat. Daar zorgen we vanaf volgende week voor een parkeerverbod, zodat het verkeer in beide richtingen zo weinig mogelijk hinder heeft.”

Rubberen kussens

“Het resultaat van de werken is wel positief: de spooroverweg wordt volledig vernieuwd en krijgt rubberen kussens, zodat de geluidsoverlast voor de omwonende sterk zal verminderen. Ik hoop dat er in de toekomst ook de nodige middelen zullen worden vrijgemaakt om nog 2 andere spooroverwegen in onze gemeente aan te pakken. De exemplaren in de Jan De Donckerlaan en aan de stopplaats in de Sauvegardestraat bezorgen de buurt ook nog steeds de nodige geluidsoverlast.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer