Bewoners van Flegado zetten hun beste beentje voor in de videoclip.
Repro Legreve Bewoners van Flegado zetten hun beste beentje voor in de videoclip.

Flegado wint optreden van Clouseau met eigen videoclip

Er werd vrijdag volop gelachen, gejuicht, in de lucht gesprongen en zelfs gehuild in Flegado in Ruisbroek (Puurs). Het dagcentrum voor personen met een beperking won immers een privéconcert van popgroep Clouseau met een zelfgemaakte videoclip.

"Koen en Kris Wouters deden op tv een oproep om een leuke videoclip te maken op de muziek van de nieuwe Clouseau-single 'Zin om te bewegen'. Omdat Flegado heel wat Clouseau-fans telt en bewegen altijd en voor iedereen goed is, besloot ik ook met onze mensen de uitdaging aan te gaan", zegt afdelingshoofd van het dagcentrum Katleen Verbist.


"Twee dagen lang werd er gerepeteerd, we probeerden allerlei dansjes en locaties uit en amuseerden ons daarmee al fantastisch goed. Daarna werden de opnames geknipt en geplakt en we stuurden het resultaat in voor de wedstrijd. Dat laatste hadden we niet aan onze mensen verklapt, voor hen is zo'n deelname te spannend en duurde de periode tot de bekendmaking iets te lang. Je kan je dus wel de verbazing en de euforie voorstellen toen we vrijdag plots telefoon kregen van het management van Clouseau. Een exacte datum kregen we nog niet, maar er wordt de komende weken extra geoefend op het Clouseau-repertoire!" (EDT)

Lees meer