De leerlingen versnijden de pompoenen.
David Legreve De leerlingen versnijden de pompoenen.

Leerlingen maken pompoensoep tegen armoede

De leerlingen van de opleiding 'Grootkeuken' van het Sint-Jan Berchmansinstituut (Sjabi) zijn al twee dagen in de weer met pompoenen. Donderdag delen ze liters pompoensoep uit tijdens de actie 'Soep op de stoep' van Welzijnszorg.

"De pompoenen zijn afkomstig van de gemeente Puurs, die er de voorbije weken het centrum mee versierde. Omdat het zonde is om ze zomaar weg te gooien, gingen onze leerlingen ermee aan de slag", zegt Eve Peijffers van Sjabi.


"De berg pompoenen die moest worden verwerkt was zo groot, dat we zelfs hulp moesten vragen aan de andere afdelingen van onze school. De pompoensoep zal donderdag tussen 10.30 en 13 uur worden uitgedeeld op de H.Hartplaats door vrijwilligers van de armoedevereniging 'De Schakel'. Met die actie wordt de armoedeproblematiek in de kijker gezet en wordt meteen ook wat geld ingezameld om lokale armoedeprojecten te ondersteunen. We zijn blij dat we vanuit de school mee onze schouders kunnen zetten onder dit warme initiatief", besluit Peijffers. (EDT)

Lees meer