Het logo van de Rode Neuzen Dag
RV Het logo van de Rode Neuzen Dag

3Master en De Waaier willen Rode Neuzen Scholen worden

De Rode Neuzen Dag wil voor de vierde editie, op 29 november, zoveel mogelijk scholen overtuigen om mee te doen. In Kasterlee hebben alvast twee scholen toegezegd om van hun school een Rode Neuzen School te maken. 

De voorbije jaren lag de focus van de Rode Neuzen Dag op het mentale welzijn van jongeren. Dat wordt dit jaar uitgebreid tot het mentaal, fysiek en sociaal weerbaarder maken van jongeren. “Omdat uit onderzoek blijkt dat jongeren vooral sociale en fysieke onzekerheden aanwijzen als oorzaak van hun mentale problemen.”

De initiatiefnemers willen dit jaar zoveel mogelijk scholen overtuigen om mee op de kar te springen en een Rode Neuzen School te worden. “We willen van zoveel mogelijk scholen Rode Neuzen Scholen maken. Dat zijn scholen die zich engageren om de weerbaarheid bij hun leerlingen te versterken”, klinkt het bij de initiatiefnemers van de Rode Neuzen Dag. “We beseffen maar al te goed dat scholen nu al een drukke agenda hebben. Maar we willen hen vanuit Rode Neuzen Dag zo goed mogelijk inspireren en ondersteunen in het organiseren van acties. Het beste nieuws? Het geld van de actie van de school gaat integraal naar hun eigen gekozen project, aangevuld met een financiële extra door acties die de rest van Vlaanderen organiseert.”

In Kasterlee hebben voorlopig twee scholen zich aangemeld om mee te doen: de 3Master uit de Kempenstraat en vrije lagere school De Waaier uit de Mgr. Cardijnstraat.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer