3 Thalya en Yanesca knippen het lint door voor de officiële opening van het belevingsplein
Peter Vanderveken Thalya en Yanesca knippen het lint door voor de officiële opening van het belevingsplein

Buurtbewoners nemen nieuw belevingsplein aan Technico in gebruik

In de Smiskensstraat in Turnhout is zaterdag het vernieuwde belevingsplein aan sporthal Technico feestelijk geopend. 

De make-over kwam er door een samenwerking tussen kinderen, buurtbewoners, sportclubs en stadsbestuur. “De buurtbewoners vroegen zelf om een nieuwe inrichting en bestemming voor de openbare ruimte”, zegt Hannes Anaf, schepen van Buurten en Wijken en Jeugd. “Tijdens verschillende inspraaksessies hebben we de deelnemers ruim de kans gegeven om hun mening en ideeën te geven over het ontwerp. Op basis van hun opmerkingen en suggesties werd vervolgens het definitieve plan getekend.”

Het resultaat is een belevingsplein met diverse elementen voor alle leeftijden: een groot voetbalveld, een avontuurlijke speelzone met apenbruggen, boomstronken en hangtouwen, een kleuterspeelhoek en acht petanquebanen met zitbanken.

3 De officiële opening van het belevingsplein
Peter Vanderveken De officiële opening van het belevingsplein
3 Het belevingsplein heeft ook banen voor petanque
Peter Vanderveken Het belevingsplein heeft ook banen voor petanque

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer