Marianne Van Boxtel bij het kunstwerk.
Peter Vanderveken Marianne Van Boxtel bij het kunstwerk.

Cursisten van kunstenares maken imposant werk:
42 keer ‘Meisje met de parel’

Kunstenares Marianne Van Boxtel heeft samen met 42 cursisten een uniek werk gemaakt. Ze schilderden allemaal het ‘Meisje met de parel’ van Vermeer. Alle individuele werken vormen nu samen één groot paneel van 1,3 op 3,5 meter. Het kunstwerk is in het weekend van 4 en 5 mei te bezichtigen in De Brouwerij in Weelde (Ravels).

Naar aanleiding van de Week van de Amateurkunsten organiseert gemeenschapscentrum De Wouwer in het weekend van 4 en 5 mei een tentoonstelling in De Brouwerij in Weelde. Eén van opvallendste werken wordt wellicht het kunstwerk dat Marianne Van Boxtel uit Weelde maakte samen met 42 van haar cursisten. “Ik geef teken- en schilderles. 42 cursisten hebben allemaal het ‘Meisje met de parel’ van Vermeer geschilderd of getekend. Allemaal op hetzelfde formaat”, vertelt Marianne Van Boxtel. “Van al die werken samen heb ik één groot schilderij van gemaakt om tentoon te stellen. Het is een imposant werk geworden van 1,3 op 3,5 meter.”

Marianne Van Boxtel rangschikte de schilderijen zoals een postzegelvel, met de kin van het meisje telkens op dezelfde hoogte. “De cursisten maakten hun werken tijdens twee avonden bij mij in de les. Ze gebruikten verschillende stijlen, maar het repeterende gezicht geeft het geheel toch een rustgevend karakter. Tegelijk is het een heel kleurrijk en origineel geheel”, vervolgt Van Boxtel. “Wat er na de expo met het paneel zal gebeuren, staat nog niet vast.”

Het geheel bestaat voorlopig uit drie verschillende panelen. Omdat één groot paneel van 3,5 meter te moeilijk hanteerbaar is. Twee cursisten van Marianne Van Boxtel zullen er ter plaatse een gouden lijst omheen kitten om er één groot paneel van te maken tijdens de tentoonstelling.

De tentoonstelling in De Brouwerij – met ook werken van andere amateurkunstenaars – is zowel op zaterdag 4 mei als zondag 5 mei te bezoeken. Op zaterdag van 13 uur tot 20 uur, op zondag van 13 uur tot 19 uur. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer