Ook kleuters kwamen al eens een kijkje nemen.
Jef Van Nooten Ook kleuters kwamen al eens een kijkje nemen.

Minister bezoekt school in aanbouw De Kleine Wereld

Vlaams minister Koen Van den Heuvel bracht een bezoek aan de werf voor het nieuwe schoolgebouw van De Kleine Wereld in Ravels. Ook enkele kleuters kwamen al eens een kijkje nemen naar het nieuwe school.

De gemeentelijke basisschool De Kleine Wereld wordt sinds een dik jaar volledig vernieuwd. Tegen september 2020 kunnen de 420 leerlingen van de school hun intrek nemen in het nieuwe schoolgebouw. Tot dan worden ze ondergebracht in containerklassen aan KFC Flandria. Minister Koen Van den Heuvel kwam zich vergewissen van de voortgang van de werken en kreeg uitleg bij de verschillende duurzame technieken die in de nieuwe school gebruikt worden. Zo is er zowel vloerverwarming als vloerverkoeling. En de binnenmuren werden niet met baksteen of snelbouw opgetrokken, maar met silicaatsteen. “Deze silicaatsteen is milieuvriendelijk, geluidsisolerend, dragend, duurzaam en heeft een groot warmte accumulerend vermogen. Dit wil zeggen dat de steen warmte bijhoudt en die dan weer langzaam afgeeft. Een enorm voordeel voor een school van nu en morgen.”

Open leercentrum

De nieuwe school zal in totaal 22 klaslokalen tellen. Behalve een open speelplaats op de begane grond, komt er ook een overdekte speelplaats op de eerste verdieping. In het concept worden 10 klassen voorzien voor de kleuters. Die worden verzameld rond een gezamenlijke speelruimte. De 12 klassen van de lagere school bevinden zich aan weerszijden van een open leercentrum. Dat maakt het mogelijk om klasoverschrijdend te werken.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer