Het gerechtsgebouw in Turnhout.
Jef Van Nooten Het gerechtsgebouw in Turnhout.

Politie vindt wapenarsenaal in woning van hartpatiënt

Een man uit Ravels riskeert een gevangenis van 6 maanden nadat in zijn woning een heel wapenarsenaal werd aangetroffen. “Hij bewaarde de wapens voor een vriend”, zegt zijn advocaat.

De politie kreeg in het najaar van 2017 informatie dat S.V. uit Ravels wapens in zijn bezit had zonder vergunning. In oktober 2017 ging de politie over tot een huiszoeking. “Er werden diverse verboden wapens aangetroffen zoals een machinegeweer, werpmessen, een boksijzer, een stroomstootwapen en pepperspray. Daarnaast lagen er ook een heel aantal vergunningsplichtige wapens”, zegt openbaar aanklager Catherine Dederen.

Grote hoeveelheid

S.V. verklaarde aan de politie dat hij de wapens in bewaring had voor een vriend. Hij beweert ook dat hij niet wist dat het om verboden wapens ging. “Maar gezien de grote hoeveelheid en de aard van de wapens, vonden we het toch nodig om te dagvaarden. Om de voorkomen dat hij ooit nog een wapenvergunning kan krijgen”, aldus nog het openbaar ministerie.

Uit WO II

Het parket vorderde 6 maanden cel en een boete. De advocaat van V. hoopt op een opschorting van straf. “Het woord ‘wapenarsenaal’ moet gerelativeerd worden. Het machinegeweer was een restant uit WO II. Zoiets vind je bij veel verzamelaars. Veel andere wapens waren onklaar gemaakt. Mijn cliënt is hartpatiënt. Een werkstraf kan hij niet uitvoeren. We vragen daarom opschorting van straf.”

Vonnis op 27 mei.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer