Koen Moreau

Agenten vinden 1,3 kilo hasj... in eigen politiecombi

Drie mannen uit Antwerpen riskeren een gevangenisstraf van 30 maanden voor de invoer van drugs. Hun auto werd op 17 juli onderschept in Retie. Aanvankelijk vonden de agenten alleen 400 gram cocaïne. Even later troffen ze ook 1,3 kilo hasj aan in de politiecombi. 

De politie hield op 17 juli van dit jaar een controleactie aan het op- en afrittencomplex van de E34 in Retie. Ze hielden daarbij ook een auto tegen met drie dertigers uit Antwerpen. “Zowel de bestuurder als de twee passagiers gedroegen zich meteen heel zenuwachtig”, vertelt de aanklager.

Al snel bleek waarom ze zenuwachtig waren: in een sporttas vonden de agenten 400 gram cocaïne, verdeeld over 36 zogenaamde ‘boletas’. Dat zijn kleine bolletjes met cocaïne die worden ingeslikt om de drugs te smokkelen. Alles wijst er op dat de cocaïne een paar dagen eerder op die manier vanuit Guinea naar ons land is gesmokkeld. “De bolletjes hadden een toiletgeur. Eén van de beklaagden had bovendien een boardingpass op zak van een vlucht van Guinea naar Parijs, een gekende route voor bolletjesslikkers.”

De politie zette de drie mannen in een combi voor een identiteitscontrole. Even later vond één van de agenten 1,3 kilo hasj in de politiecombi. “Die lag er voordien niet. Eén van de beklaagden moet die op zak hebben gehad en stiekem hebben achtergelaten in de combi”, besluit de aanklager.

Twee van de drie beklaagden daagden op voor de rechtbank. Zij beweren niks met de drugs te maken te hebben en leggen de schuld bij de derde.

Vonnis op 20 december.

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nancy De Cloedt

    Zit die politie soms niet in het complot, die drugs wordt ook doorverkocht , het wordt zeker niet vernietigd, zo achterlijk zijn we niet

  • Bart Van Ransbeeck

    bizar in andere landen worden die stante pede in de bak gedraaid !!!! hier kan je zomaar op vrije voeten en lustig gaan lopen!!! en we verschieten dat antwerpen de hoogste cocaine concentratie heeft in stads water !!!! belgie dreamland voor drugscrimis

Lees meer