Het logo van de Rode Neuzen Dag
RV Het logo van de Rode Neuzen Dag

Al zeven Molse scholen willen Rode Neuzen School worden

De Rode Neuzen Dag wil voor de vierde editie, op 29 november, zoveel mogelijk scholen overtuigen om mee te doen. In Mol hebben alvast zeven scholen toegezegd om van hun school een Rode Neuzen School te maken.

De voorbije jaren lag de focus van de Rode Neuzen Dag op het mentale welzijn van jongeren. Dat wordt dit jaar uitgebreid tot het mentaal, fysiek en sociaal weerbaarder maken van jongeren. “Omdat uit onderzoek blijkt dat jongeren vooral sociale en fysieke onzekerheden aanwijzen als oorzaak van hun mentale problemen.”

De initiatiefnemers willen dit jaar zoveel mogelijk scholen overtuigen om mee op de kar te springen en een Rode Neuzen School te worden. In Mol zijn voorlopig zeven scholen bereid om mee op de kar te springen. “We willen van zoveel mogelijk scholen Rode Neuzen Scholen maken. Dat zijn scholen die zich engageren om de weerbaarheid bij hun leerlingen te versterken”, klinkt het bij de initiatiefnemers van de Rode Neuzen Dag. “We beseffen maar al te goed dat scholen nu al een drukke agenda hebben. Maar we willen hen vanuit Rode Neuzen Dag zo goed mogelijk inspireren en ondersteunen in het organiseren van acties. Het beste nieuws? Het geld van de actie van de school gaat integraal naar hun eigen gekozen project, aangevuld met een financiële extra door acties die de rest van Vlaanderen organiseert.”

De scholen in Mol die al zeker meedoen aan de Rode Neuzen Dag zijn het Sint-Jan Berchmanscollege in de Jakob Smitslaan, vrije basisschool Stapsteen in Sluis, Sint-Lutgardis in de Gasthuisstraat, gemeentelijke basisschool Klimop in Ginderbuiten, vrije basisschool De Toren in de Jozef Calasanszstraat, vrije basisschool Millekemol in de St.-Odradastraat en gemeentelijke basisschool Rauw in de Gemeenteheistraat.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer