3 Het pleintje op het kruispunt Duinkerken-Wenen kreeg een muurschildering.
Gemeente Retie Het pleintje op het kruispunt Duinkerken-Wenen kreeg een muurschildering.

Drie pleintjes opgevrolijkt met muurschildering, zitbanken en nieuw groen

De gemeente Retie heeft drie pleintjes in het dorp opnieuw ingericht en opgefrist. Dat gebeurde na afloop van een grootschalig rioleringsproject. Op één pleintje werd ook een muurschildering geïntegreerd.

In het voorjaar van 2017 ging er in de omgeving Wenen-Wildeman een grootschalig rioleringsproject van start. Een jaar later begon een aannemer met rioleringswerken in Geenend, Duinberg, Zavelstraat en een gedeelte van Duinkerken. In het kader van deze rioleringsprojecten werden ook drie pleintjes aangepakt. 

Ontwerpwedstrijd

“Op het pleintje op het kruispunt Duinkerken – Wenen maakten de oude en zieke bomen plaats voor nieuwe. Groenblijvende heesters, kleiklinkers en een zitconstructie zorgen ervoor dat het pleintje nu een mooie rustplaats is voor de talrijke fietsers en wandelaars die er dagelijks passeren. De oude betonnen constructie die de vorm had van een grafsteen, werd er weggenomen”, zegt Peter Van Olmen van de technische dienst in Retie. “De grote elektriciteitscabine die op het pleintje staat, werd opgefleurd door een muurschildering van Joost Jansen, die als winnaar van een ontwerpwedstrijd uit de bus kwam.”

3 Het pleintje op kruispunt Duinkerken-Geenend.
Gemeente Retie Het pleintje op kruispunt Duinkerken-Geenend.

Op het pleintje van het kruispunt Duinkerken – Geenend werd de oude beplanting vervangen door nieuwe en maakten de kasseien plaats voor kleiklinkers. Voorbijgangers kunnen er uitrusten op een nieuwe zitbank. “En op het kruispunt Duinberg – Pontfortsedijk haalden we de oude en zieke bomen weg en kwamen nieuwe bomen in de plaats. Daarnaast brengt nieuwe lage beplanting nu meer groen in de omgeving. De historische blauwwitte wegwijzer kreeg een nieuwe verflaag en het pleintje werd verhard met kleiklinkers.”

3 Het pleintje op kruispunt Duinberg-Pontfortsedijk.
Gemeente Retie Het pleintje op kruispunt Duinberg-Pontfortsedijk.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer