2 Archiefbeeld van dokter Ivo Jacobs in een operatiezaal .
Vanderveken Archiefbeeld van dokter Ivo Jacobs in een operatiezaal .

Hoofdarts Ivo Jacobs is nieuwe directeur van Heilig Hartziekenhuis

Het Heilig Hartziekenhuis in Mol heeft een nieuwe algemeen directeur. Hoofdarts Ivo Jacobs vervult die functie sinds enkele maanden al ad interim. Vanaf juni wordt hij definitief in die functie aangesteld.

De samenwerking tussen het Heilig Hartziekenhuis en René Daemen werd in februari stop gezet. Het ziekenhuis moest vlak voor het losbarsten van de coronacrisis op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. “Hoofdarts dr. Ivo Jacobs werd bereid bevonden deze functie ad interim op zich te nemen”, klinkt het. “De raad van bestuur heeft hem nu verzocht om de functie van CEO blijvend en voltijds op zich te nemen.”

Ervaring

De raad van bestuur nam die beslissing omdat Ivo Jacobs het ziekenhuis uitstekend geleid heeft tijdens de voorbije coronaweken. Ook zijn rijke ervaring en kennis van het ziekenhuis speelden een rol.

Dr. Ivo Jacobs ging akkoord en zal vanaf 1 juni definitief aangesteld worden als algemeen directeur. “De ganse raad van bestuur is overtuigd dat dr. Jacobs en zijn directie - samen met personeel, artsen en de raad van bestuur - het H. Hartziekenhuis verder zullen uitbouwen tot waar het voor staat: een hard werkend, uitzonderlijk competent en kwaliteitsvol ziekenhuis, met een groot en sterk hart.”

2 Dr. Ivo Jacobs.
Heilig Hartziekenhuis Mol Dr. Ivo Jacobs.

Lees meer