2 De nieuwe burg aan de Postelseweg.
Ton Wiggenraad De nieuwe burg aan de Postelseweg.

Nieuwe ophaalbrug aan Postelsebaan wordt geplaatst

De Postelsebaan tussen Retie en Postel is nog tot eind mei onderbroken door de plaatsing van een nieuwe brug. De werken zijn dit weekend gestart. De bestaande brug werd afgebroken en vervangen door een nieuwe. Alle verkeer moet omrijden.

Brug 2 aan de Postelsebaan was aan vervanging toe en een gespecialiseerde aannemer is zaterdag gestart met de plaatsing van een nieuwe brug. “De nieuwe brug moet vooral veiliger worden voor fietsers en voetgangers”, zegt Herman Van Peer van de dienst Openbare Werken van de gemeente Retie. “Zij krijgen op de brug een vrije fietsstrook van drie meter. Fietsers en voetgangers krijgen zo op elk moment in beide richtingen een vrije doorgang. Voor auto- en vrachtverkeer blijft het beurtelings verkeer gelden.”

De plaatsing van de nieuwe brug is zaterdag gestart. Aansluitend zal het wegdek van de N123 opgebroken worden om beter te doen aansluiten op de nieuwe brug. Het gaat om het gedeelte vanaf de brug tot aan de Zwarte Neet. Om de werken veilig te laten verlopen, zal het kruispunt van de Postelsebaan met het jaagpad tussen Dessel en Arendonk nog tot en met dinsdag 26 maart afgesloten blijven.

Voor fietsers geldt tot 26 maart een omleiding. Fietsers die via het jaagpad van en naar Dessel willen rijden, kunnen dit doen via de Postelsebaan, lokale weg Brug 1 (naar appelboer Hermans-Sanen), het toeristisch fietspad Postels Vaartje en dan terug naar het jaagpad. Fietsers die via het jaagpad van en naar Arendonk willen rijden, kunnen dit alleen doen via de grote omleiding Postelsebaan, via de zandweg achter abdij Postel naar jaagpad richting Arendonk. Tegen woensdagochtend 27 maart legt de aannemer een tijdelijke doorgang aan met steenslag zodat de verbinding Postelsebaan – jaagpad richting Arendonk weer open is.

Voor het wegverkeer gelden twee omleidingen. Automobilisten rijden om via Witgoor. Zwaar verkeer rijdt via N18, de Kolkstraat, Zandvliet, Meistraat, Diel en Postel (N136).

2 De plaatsing van de nieuwe brug aan de Postelseweg.
Ton Wiggenraad De plaatsing van de nieuwe brug aan de Postelseweg.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marguerite Linskens

    Hopelijk vergeten ze niet het herdenkingskruis van Sonny terug te zetten

Lees meer