Illustratiebeeld
Geert De Rycke Illustratiebeeld

Week hinder door wegenwerken in Europawijk

In de Europawijk worden vanaf woensdag 27 mei verschillende onderhoudswerken aan de straten uitgevoerd. Gemotoriseerd verkeer moet er rekening houden met hinder.

De onderhoudswerken starten op woensdag 27 mei en duren wellicht tot en met woensdag 3 juni. Tijdens de werken wordt een slembestrijking aangebracht. Deze maakt het wegdek opnieuw waterdicht en verlengt de levensduur van de bestaande asfaltverharding. “Eerst plaatst de aannemer een bestrijkingslaag. Daarna wordt er een slemlaag op deze bestrijkingslaag aangebracht. Tussen het plaatsen van de twee lagen vragen we om zeker niet met je voertuig over de laag te rijden. Mogelijk raakt je auto beschadigd door losliggende steentjes. De tweede laag (slemlaag) heeft een halve dag nodig om uit te harden”, zegt schepen voor openbare werken Andreas Verbeke.

Timing

De werken passen in het jaarlijkse onderhoudsprogramma van het gemeentebestuur. “Normaal zouden ze eerder al starten, maar door de coronacrisis werden ze uitgesteld. De timing geldt onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden. Zo kunnen de werken uitsluitend worden uitgevoerd bij droog weer en voldoende hoge temperaturen.”

Straten

De straten die worden aangepakt in de Europawijk zijn vanaf 27 mei Pettenlaan, Grenoblelaan, Karlsruhelaan, Frankfurtlaan en Ispralaan; en vanaf 2 juni Munchenlaan, Kievitstraat, Straatsburglaan en Vareselaan.

Lees meer