Woonzorgcentrum Zusterhof.
Wouter Demuynck Woonzorgcentrum Zusterhof.

Woonzorgcentra Zusterhof en Onze-Lieve-Vrouw zijn coronavrij: “Schitterende resultaten, maar onze medewerkers blijven waakzaam”

De Geelse woonzorgcentra Zusterhof en Onze-Lieve-Vrouw, die allebei beheerd worden door dezelfde vzw, zijn momenteel volledig coronavrij. Van de in totaal 178 bewoners testte één bewoonster positief, maar zij bleef gezond en testte vorige week negatief.

Op maandag 4 en dinsdag 5 mei werden alle 208 medewerkers van beide woonzorgcentra op het coronavirus getest. Ook de vaste vrijwilligers die de restaurantdienst voor de flatbewoners van woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw verzorgen werden mee getest. Uit de resultaten blijkt nu dat niemand van de medewerkers positief heeft getest.

“De resultaten zijn schitterend, maar al onze medewerkers blijven in deze fase van versoepeling van de maatregelen waakzaam onze richtlijnen voor handhygiëne én het gebruik van mondmaskers consequent aanhouden. De veiligheid van onze bewoners blijven we voorop stellen. We willen garant blijven staan voor warme en veilige zorg”, aldus algemeen directeur Ludo Gielis.

Eén bewoonster positief

De resultaten van de tests bij de bewoners brengen eveneens goed nieuws. Die test gebeurde op 29 april, al werden 30 bewoners al eerder getest alvorens ze op 29 april voor een tweede keer getest werden. In woonzorgcentrum Zusterhof scoorden alle 126 bewoners negatief. In woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw testte van alle 52 bewoners één bewoonster positief, terwijl de andere 51 bewoners geen besmetting met het coronavirus vertoonden.

“De enige positief geteste bewoner in Onze-Lieve-Vrouw is ondertussen gezond gebleven en heeft vorige week negatief getest. Zijzelf en alle medebewoners van ‘De Toren’ genieten sinds vorig weekend terug samen van de maaltijden en de activiteiten. Dat we coronavrij zijn is vooral een enorme prestatie van onze zorgmedewerkers en alle medewerkers in de ondersteunende diensten. Niet in het minst van onze coördinerend en raadgevend arts, dr. Tine Caeyers, die werkelijk alle bewoners tijdelijk heeft overgenomen van de vaste huisartsen.”

Bezoekregeling

Vanaf 18 mei is beperkt bezoek in woonzorgcentra weer mogelijk. “We hebben nu een bezoekregeling uitgewerkt die we gaan bezorgen aan alle familieleden. Met deze rapporten van de tests bij bewoners en personeelsleden hebben we er het volste vertrouwen in dat we de familieleden opnieuw op een hartelijke én veilige wijze kunnen uitnodigen. Alle bezoekruimtes worden nog uitgerust met grote plexiglaswanden. Een team van vrijwilligers staat klaar om de bezoekers te verwelkomen. Na negen weken kijken heel wat bewoners en hun familie hier naar uit.”

Lees meer