5 De tankwagen moest geblust worden.
Peter Vanderveken De tankwagen moest geblust worden.

Zwaar ongeval op E34: bestuurder (50) overleden, snelweg blijft tot morgenochtend afgesloten

Drie vrachtwagens zijn vanmiddag om iets voor 16 uur op elkaar gereden op de E34 in Mol-Postel vlakbij de grensovergang naar Nederland. Een van de vrachtwagens is daarbij in brand gevlogen.  Een chauffeur was er héél ernstig aan toe en is uiteindelijk overleden aan zijn verwondingen. Het gaat om een vijftiger uit Aalst. De snelweg zal tot morgenochtend 6 uur afgesloten blijven voor het verkeer omdat de lading héél voorzichtig overgepompt moet worden.

5 De tankwagen moest geblust worden.
Peter Vanderveken De tankwagen moest geblust worden.

Het ongeval gebeurde rond 16 uur. Drie vrachtwagens geraakten betrokken in een kop-staartaanrijding. De middelste vrachtwagen was een tankwagen met een licht ontvlambaar product.  “De bestuurder van een van de vrachtwagens zat gekneld in zijn cabine en is uiteindelijk overleden aan zijn verwondingen”, klinkt het bij de federale politie. “Het gaat om een man van 50 uit Oost-Vlaanderen.” 

Afgesloten

De volledige snelweg werd afgesloten in beide richtingen om de hulpdiensten hun werk te laten doen. De tankwagen werd onder met schuim geblust en gekoeld. De gemeentelijke crisiscel coördineerde de opvolging van het incident vanuit Cultuurcentrum ‘t Getouw in Mol. 

Rond 18 uur was de situatie onder controle. “De ADR-tankwagen die vuur vatte tijdens de aanrijding op de E34 ter hoogte van Postel, is geblust. De tankwagen bevat een brandbaar alcoholproduct”, klinkt het bij de gemeente. “Nadat de tankwagen geblust was, moest nagegaan worden of de tankwagen nog lekte. Dat bleek niet het geval te zijn.”

Compartimenten

De inhoud van een van de vier tankcompartimenten met een brandbaar alcoholproduct is volledig opgebrand. De inhoud van de resterende drie tankcompartimenten moest vanavond worden overgepompt naar een andere tankwagen. De autosnelweg bleef door de pomp- en opruimwerken afgesloten en zal vermoedelijk pas morgenochtend weer opengesteld worden in beide rijrichtingen. “Het wordt nachtwerk, men mikt nu op de ochtendspits om alles weer vrij te krijgen”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Tegen dan moet ook het wegdek hersteld zijn. Op de omleidingswegen (Arendonk – Reusel – Bladel – Eersel) was het vanavond bijzonder druk. De Reuselseweg was een tijdlang afgesloten vanaf de dorpskern van Postel en de grens met Nederland, maar werd iets na 18.30 uur weer opengesteld.

5 De tankwagen moest geblust worden.
Peter Vanderveken De tankwagen moest geblust worden.
5 De tankwagen moest geblust worden.
Peter Vanderveken De tankwagen moest geblust worden.
5 De snelweg is volledig afgesloten ter hoogte van Mol-Postel.
Peter Vanderveken De snelweg is volledig afgesloten ter hoogte van Mol-Postel.

Lees meer