2 Gert-Jan krijgt uit handen van de gouverneur een burgerlijk ereteken voor moed en zelfopoffering.
Provincie Gert-Jan krijgt uit handen van de gouverneur een burgerlijk ereteken voor moed en zelfopoffering.

Man die Yuki van dertien agressieve honden redde, krijgt medaille voor heldendaad

Gert-Jan Does uit Riemst is dinsdagvoormiddag gehuldigd voor zijn heldendaad in februari 2014. Hij redde Yuki Lahaye (16) uit de greep van dertien losgeslagen honden. Met Yuki zelf gaat het nu bijna zes jaar later een pak beter

Gert-Jan bevond zich die dag vrij dicht bij de plaats van het incident toen hij een opmerkelijk lawaai hoorde. Hij ging kijken en zag hoe de 11-jarige Yuki heen en weer werd geslingerd door maar liefst dertien bouviers en labradors.  

“In eerste instantie reageerde ik op de situatie door zelf zo veel mogelijk lawaai te maken, met als doel de dieren af te schrikken", vertelt hij. “Hij zwaaide met het grote kapmes waarmee hij aan het werk was om de dieren weg te jagen. Samen met een koppel toevallige voorbijgangers, dat ook ter hulp schoot, kon Yuki in veiligheid worden gebracht en worden overgebracht voor verzorging.”

Ook enkele agenten die na het incident de vaststellingen kwamen doen, werden nog gebeten door de honden. Achteraf bleek dat de honden waren ontsnapt bij een broodfokker uit de buurt. Ze werden allemaal gevangen en afgemaakt. De broodfokker zelf is intussen veroordeeld door de rechtbank.

2 Yuki Lahaye werd op 11-jarige leeftijd door dertien honden aangevallen.
Mine Dalemans Yuki Lahaye werd op 11-jarige leeftijd door dertien honden aangevallen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer