De Natuurloop Eksterheide-Kievitsheide gaat volledig over onverharde wegen
RV De Natuurloop Eksterheide-Kievitsheide gaat volledig over onverharde wegen

Eksterheide-Kievitsheide is eerste 100% natuurloop in Noorderkempen

Op de grens van Beerse en Rijkevorsel is zondag een nieuw parcours voor natuurloop officieel geopend.

De natuurloop Eksterheide-Kievitsheide laat sportievelingen volledig over onverharde wegen lopen. “De natuurloop Eksterheide-Kievitsheide is de eerste 100 % natuurloop in de Noorderkempen. Die is ontstaan uit een samenwerking tussen de lokale besturen van Beerse en Rijkevorsel, Sport Vlaanderen, Sportregio Noorderkempen en het Agentschap Natuur en Bos”, klinkt het bij de gemeentebesturen van Beerse en Rijkevorsel. “Met de natuurlopen wenst Natuur en Bos in nauwe samenwerking met Sport Vlaanderen een aantal uniform bewegwijzerde loopomlopen te creëren die 100 % in unieke natuur- en bosgebieden liggen. Ze zorgen voor een optimale natuurbeleving en leveren het bewijs dat topnatuur en sport perfect combineerbaar zijn.”

De natuurloop Eksterheide-Kievitsheide bestaat uit twee lussen. Een blauwe lus van 6,7 kilometer en een groene lus van 4,1 kilometer. Via een verbindingsstuk kunnen beide afstanden gecombineerd worden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer