De proefopstelling start op 7 juni.
RV De proefopstelling start op 7 juni.

Gemeente start met proefopstelling voor fietsstraten

De gemeente start vrijdag 7 juni met enkele proefopstellingen voor fietsstraten in het centrum. Dat geldt voor de Leopoldstraat, een gedeelte van de Molenstraat en de Banmolenweg. Binnenkort komt er ook nog een proefopstelling in Sint-Jozef.

De proefopstellingen zullen de komende drie maanden blijven staan en worden daarna geëvalueerd. Als de evaluatie positief is, zullen de fietsstraten definitief worden. In een fietsstraat gelden specifieke regels. Fietsers mogen de hele breedte van de straat gebruiken als het een eenrichtingsstraat is of de volledige rijstrook in een straat met dubbelrichtingsverkeer. Fietsers én automobilisten mogen niet sneller rijden dan dertig kilometer per uur en auto’s mogen ook niet inhalen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer