Een voorbeeld van een obus die uit het water is gehaald door een magneetvisser.
Hans Verbeke Een voorbeeld van een obus die uit het water is gehaald door een magneetvisser.

Gemeente verbiedt magneetvissen na vondst obus

De gemeente Rijkevorsel voert een verbod in op magneetvissen. Het volgt daarmee het voorbeeld van onder meer de gemeente Kapellen en de Vlaamse Waterweg. 

“Enkele weken geleden werd bij ons door een magneetvisser een obus bovengehaald”, zegt burgemeester Dorien Cuylaerts (N-VA). “We hebben het op het college besproken en hebben samen beslist om tot een verbod over te gaan omdat we het te gevaarlijk vinden. Zeker wanneer er dergelijke springtuigen worden bovengehaald.”

Bij magneetvissen wordt met een magneet met een gemiddelde trekkracht van 300 kilogram metalen voorwerpen uit het water gevist vanop de oever of vanop het water. De Vlaamse Waterweg geeft aan dat magneetvissen niet veilig is en verbiedt het op alle waterlopen. Ook de Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) raadt het magneetvissen ten zeerste af omwille van de daaraan verbonden veiligheidsrisico’s.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kevin Devos

    Albert surete'. Je hebt idd groot gelijk wat een onzin..!!

Lees meer