Een voorbeeld van een obus die uit het water is gehaald door een magneetvisser.
Hans Verbeke Een voorbeeld van een obus die uit het water is gehaald door een magneetvisser.

Gemeente verbiedt magneetvissen na vondst obus

De gemeente Rijkevorsel voert een verbod in op magneetvissen. Het volgt daarmee het voorbeeld van onder meer de gemeente Kapellen en de Vlaamse Waterweg. 

“Enkele weken geleden werd bij ons door een magneetvisser een obus bovengehaald”, zegt burgemeester Dorien Cuylaerts (N-VA). “We hebben het op het college besproken en hebben samen beslist om tot een verbod over te gaan omdat we het te gevaarlijk vinden. Zeker wanneer er dergelijke springtuigen worden bovengehaald.”

Bij magneetvissen wordt met een magneet met een gemiddelde trekkracht van 300 kilogram metalen voorwerpen uit het water gevist vanop de oever of vanop het water. De Vlaamse Waterweg geeft aan dat magneetvissen niet veilig is en verbiedt het op alle waterlopen. Ook de Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) raadt het magneetvissen ten zeerste af omwille van de daaraan verbonden veiligheidsrisico’s.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Kevin Devos

    Albert surete'. Je hebt idd groot gelijk wat een onzin..!!

  • Albert Sureté

    Wat een hoop onzin. Dat de overheid en dovo dan beginnen met de waterlopen op te ruimen. Ze zouden net positief moeten reageren dat dergelijke zaken het daglicht zien. Gaan ze de boeren verbieden te ploegen straks? Of mogen de inwoners rond De frontlijnen geen putjes meer graven in hun tuin want ze komen daar elke dag naar boven deze dingen. Typisch Belgische overheden. We hebben geen goesting of zijn de situatie niet meester dus gaan we een verbod instellen. Belachelijk.

Lees meer