Het bijenhotel aan de Poelberg in Rijkevorsel
Gemeente Rijkevorsel Het bijenhotel aan de Poelberg in Rijkevorsel

Kinderen maken vijf ‘hotels’ voor bijen

Op vijf plaatsen in Rijkevorsel zijn bijenhotels geplaatst. De bijenhotels werden door kinderen gemaakt tijdens een activiteit van de Grabbelpas.

De Grabbelpaswerking in Rijkevorsel organiseerde tijdens de paasvakantie een bezoek aan het Bijencentrum De Raam. “Eenentwintig enthousiaste kinderen leerden er over bijen en andere insecten. Ze staken ook hun handen uit de mouwen, met als resultaat vijf knappe bijenhotels. Hiervoor konden ze rekenen op de deskundige hulp van de medewerkers van Bijencentrum De Raam”, klinkt het bij de gemeente.

De gemaakte bijenhotels werden op vijf verschillende locaties in Rijkevorsel geplaatst. In Sint-Jozef aan ‘t Sas en aan de Poelberg naast het Geboortebos, in het centrum bij de Stenen Bergmolen en in het parkje van het Doelenpad, en in Achtel vlakbij de Kapel. “In België leven zo’n 350 soorten wilde bijen. Velen zijn bedreigd of hebben het moeilijk om aan stuifmeel te geraken. Met de plaatsing van de bijenhotels en het aanleggen van bloemenweides wil het lokaal bestuur van Rijkevorsel de bij alvast een duwtje in de rug geven.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer