5 De zebrapaden vallen nogal op.
RV De zebrapaden vallen nogal op.

Opvallende zebrapaden in regenboogkleuren

De meeste gemeentebesturen hebben in aanloop van de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie regenboogvlaggen hangen, maar in de gemeente Rijkevorsel gaan ze nog een stapje verder. Enkele zebrapaden werden er in de regenboogkleuren versierd. 

“Vorig jaar hadden we er al eens eentje, maar dit jaar willen we nog wat meer opvallen”, zegt schepen van Gelijke Kansen Nathalie Cuylaerts (N-VA). “We hebben er eentje in de Leopoldstraat naast De Wegwijzer, tussen de Sint-Luciaschool en de kleuterschool Het Moleke, in de Bavelstraat en in Sint-Jozef ter hoogte van de Meir. We hebben speciaal nagevraagd of de zebrapaden wettelijk in orde zijn en dat blijkt het geval want de witte strepen zijn nog duidelijk zichtbaar.” 

Ook de Leo Pleysierbibliotheek doet mee want daar worden allerlei boeken en tijdschriften rond het thema extra opvallend gepresenteerd.  

5 .
RV .
5 .
RV .
5 .
RV .
5 .
RV .

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer