photo_news

Rijkevorsel bouwt opvang voor asielzoekers af

De gemeente Rijkevorsel gaat het Lokaal Opvangintiatief voor vluchtelingen afbouwen. “Omdat er een globale evolutie is naar een opvang van asielzoekers in collectieve opvangcentra.”

Het gemeentebestuur van Rijkevorsel voorziet op dit moment opvang voor tien vluchtelingen op drie verschillende locaties in Rijkevorsel. “We stellen echter vast dat de meeste vluchtelingen na hun erkenning naar de grootsteden verhuizen, waardoor het voor de gemeente onmogelijk is om de opgestarte ondersteuning verder te zetten”, zegt OCMW-voorzitter Bert Vangenechten. “Daarenboven zijn de collectieve opvangstructuren van bijvoorbeeld Fedasil, het Belgische Rode Kruis of andere instanties ook beter uitgerust om een kwaliteitsvolle begeleiding en onderkomen te garanderen. Vanuit deze optiek heeft het lokaal bestuur de beslissing genomen om het Lokaal Opvanginitiatief in Rijkevorsel af te bouwen.”

Voor de vluchtelingen die momenteel in één van de drie opvanglocaties verblijven zal de gemeente een gepaste oplossing zoeken. “Het bestuur zal op termijn ook bekijken welke mogelijkheden er zich aanbieden om de vrijgekomen infrastructuur in te vullen.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer