6 Er werd flink wat schade toegebracht in basisschool De Wegwijzer in Rijkevorsel. Zo werden er verfbussen leeggespoten op de vloer en de schoolbanken.
Toon Verheijen Er werd flink wat schade toegebracht in basisschool De Wegwijzer in Rijkevorsel. Zo werden er verfbussen leeggespoten op de vloer en de schoolbanken.

Vandalen slaan toe in basisschool De Wegwijzer: computers vernield, brandblussers en verfbussen leeggespoten

De politie Noorderkempen doet een oproep naar getuigen van ernstige feiten van vandalisme in basisschool De Wegwijzer Rijkevorsel in de nacht van vrijdag op zaterdag.  In verschillende lokalen zijn er brandblussers leeggespoten, het kopieerapparaat is deels stukgeslagen net als enkele computers.  “Onbegrijpelijk wat de mensen hier aan hebben", zucht schepen van Onderwijs Nathalie Stoffelen (N-VA).

6 Papieren werden overal op de grond gesmeten.
Toon Verheijen Papieren werden overal op de grond gesmeten.

De politie werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 4.30 uur gealarmeerd omdat het brandalarm in werking was getreden. Een patrouilleploeg kwam ter plaatse en zag meteen dat er iets niet klopte. Toen ze de school binnengingen, werd meteen de ravage duidelijk. Er werd meubilair en ICT-materiaal vernield alsook werden verschillende brandblussers en verftubes leeggespoten. “Het ging echt puur om het vandalisme want we vermoeden niet dat er iets is verdwenen”, zegt schepen van Onderwijs Nathalie Stoffelen (N-VA).  “In verschillende lokalen werden brandblusapparaten leeggespoten en in andere dan weer verfbussen. Het kopieerapparaat is vernield net als een groot deel van de computers.”

6 Het scherm van de printer werd vernield.
Toon Verheijen Het scherm van de printer werd vernield.

Sporenonderzoek

Bij het afgaan van het brandalarm om 04.30 uur zijn de daders vermoedelijk op de vlucht geslagen. De inspecteurs van de lokale politie haalden er het technische labo van de federale politie bij voor het sporenonderzoek. Wie iets gezien heeft, mag contact opnemen met de politie via de facebookpagina of  via e-mail naar PZ.Noorderkempen@police.belgium.eu. 

6
Toon Verheijen

Schepen Nathalie Stoffelen begrijpt niet wat de daders bezield heeft. “De politie is volop met het onderzoek bezig en we hopen echt dat we te weten kunnen komen wie dit gedaan heeft”, zegt Nathalie. “We begrijpen ook absoluut niet wat de daders hier aan hebben.  Het is ook nog niet duidelijk hoe ze zijn binnengeraakt, want er lijken nergens sporen te zijn van een inbraak.

6
Toon Verheijen
6 Er werd redelijk wat schade toegebracht op basisschool De Wegwijzer in Rijkevorsel.
Toon Verheijen Er werd redelijk wat schade toegebracht op basisschool De Wegwijzer in Rijkevorsel.

Lees meer