De aanranding gebeurde vlak bij het woonzorgcentrum Ter Berken, aan de Ronde Kom.
VHS De aanranding gebeurde vlak bij het woonzorgcentrum Ter Berken, aan de Ronde Kom.

"Geschreeuwd zo luid ik kon"

STUDENTE (23) AANGERAND AAN DE RONDE KOM

Een 23-jarige studente is gisteren vlak bij het woonzorgcentrum Ter Berken, aan de Ronde Kom, aangerand door een onbekende man. Die greep haar bij de borsten. "Het was heel akelig", zegt de jonge vrouw die voelde dat er iets ging gebeuren, maar verstijfd was van angst. "Toen hij me vastgreep, heb ik getierd, zo hard ik kon. Dat deed hem vluchten."

Het slachtoffer, dat onbekend wil blijven, trekt elke morgen te voet naar het station om daar de trein te nemen richting Brugge, waar ze op de hogeschool zit. "Ik volg altijd hetzelfde traject", vertelt ze. "Aan het woonzorgcentrum Ter Berken kies ik voor de kortste weg: over de parking. Net voor ik daar was, zag ik in het donker een schim van een man die z'n broek had laten zakken, met z'n piemel bloot. Ik schrok maar besloot gewoon stevig door te stappen."

Zwarte kledij

De studente voelde zich niet meer op haar gemak. "Ik voelde gewoon dat er iets ging gebeuren", zegt ze. "Plots hoorde ik gefluit achter me. Toen ik me omdraaide, zag ik een man, waarschijnlijk dezelfde. Maar nu had hij z'n broek wel aan. Hij was in het zwart gekleed en droeg een donkere muts. Z'n gezicht heb ik niet gezien." De jonge vrouw verstijfde van angst. "Er was niemand anders in de buurt. Ik was zo bang dat ik niet kon weglopen. Net voor ik de straat overstak, op het moment dat ik m'n gsm had bovengehaald om mijn mama te bellen, stond hij plots achter me." De aanrander greep de studente bij de borsten. "Ik was geschokt en begon onmiddellijk te tieren, zo hard ik kon. Het leek alsof hij daarvan erg schrok, want prompt liep hij weg. Even overwoog ik om hem achterna te gaan, maar dat leek me geen goed idee."

Verklaring afgelegd

Het slachtoffer belde haar moeder die op haar beurt de politie alarmeerde. Die zocht nog vergeefs in de omgeving naar de mogelijke dader. De studente legde een verklaring af en trok vervolgens alsnog naar school.


"Maar het was een ramp, ik kon me niet concentreren. Voortdurend spookte het voorval door m'n hoofd. Het is uitgesloten dat ik in de toekomst nog alleen naar het station stap. Er moet iemand met me mee. Hoe ik dat ga organiseren, weet ik niet. Maar ik vind dit bijzonder erg. Een vrouw van 23 die begeleiding nodig heeft, komaan zeg! En dat allemaal door die enge kerel die met z'n poten aan mijn lijf heeft gezeten. Achteraf bezien, mag ik misschien nog van geluk spreken. Op het moment van de aanranding flitste het door mijn hoofd dat hij me misschien wel in het water van de Ronde Kom zou gooien. Of dat hij een mes bij had of zo. Nee, dit wil ik nooit meer meemaken."


De politie neemt de zaak ernstig. "Het onderzoek loopt volop", zegt hoofdcommissaris Curd Neyrinck. "De feiten mogen voor sommige mensen misschien niet zo heel erg lijken, toch zijn ze absoluut onaanvaardbaar. Daarom zullen we er alles aan doen om de dader te vatten."

Lees meer